Büyük problem

FENERBAHÇE kötü mü, değil. Peki iyi mi? O da değil. Gol pozisyonu yok. Kezman bildiğimiz Kezman. Hiçbir şey yapmıyor, kaleciye kasti tekme attı, hakem de kırmızı kartı gösterdi.

Hakem onu atmakta haklı. Kezman ayağındaki topu kullanamıyor, bir adamı geçemiyor, topu ayağında tutamıyor, artı bir de kaleciye tekme atıyor. Bu problemli bir çocuk. Problem üstüne problem yaşıyor. Rahatsızlığı var. Futbol oynamasını unutmuş. Tek santrfor oynuyorsun ama aslında santrforsuz oynuyorsun.

Fenerbahçe hareketli mi, hareketli ama gol poziyonu üretemiyor. Bekleniyor ki Alex bir şeyler yapsın. İyi de Alex her topu kullanacak değil ya. F.Bahçe böyle oynuyor ve Alex’i bekliyor. Dolayısıyla seyirci de neticeyi şimdi değiştirirler diye sabrediyor. Ama unutulan bir şey var, F.Bahçe Alex ile 9 kişi oynuyor. Alex, yeri geliyor topu beke veriyor. Oysa hücuma katıl, ara pası at, şut at. Tam aksine o geri geliyor. Alex’in oyun tarzı bu.

Fenerbahçe de kabul ediyor. Niye? Çünkü gol atıyor, ortasını yapıyor, asist yapıyor. Soldan orta yapıyor cezaalanına, beş kişi kafaya çıkıyor, biri vuruyor bunun adı asist oluyor. Ama Alex bunu yapıyor kendini affettiriyor. Ya Kezman? O bir tutturmuş açıklara kaçıyor. İyi de kafayı kim vuracak? Deniz, Aurelio, onsekiz içinde sağa sola top atıyor, sağaçık ortalasa ne olur, ortalamasa ne olur. Kendi kendine girmiyor ki top içeri.

Çabukluk yok

Fenerbahçe farklı bir şey oynamıyor. Rusya’daki CSKA maçında da farklı bir şey oynamadı. Takımın üretimi yok. İleride ve geride çok çabuk oyunculara ihtiyacı var ve o oyuncular da Fenerbahçe’de yok. Aurelio etrafında üç kere dönmeden pas vermiyor. Topu kullanan adam ikili mücadeleleri kazanan oyuncu ileriye hücuma gideceğine, geriye veriyor topu. Alex ve Roberto Carlos bunlar dışında o kalitede oyuncu yok. Roberto Carlos hatasız oynayan bir bek. Aurelio sözde takımın yüzde 50’si. Ama bomboş topta geriye oynuyor. Eski çabukluğunda değil ve bu da Fenerbahçe için sorun. Onun işini Deivid yapıyor.

Fenerbahçe, İnter maçı oynadı, bir sürü gol pozisyonu üretti. Vestel Manisa adam adama oynuyor, rakip yanından geçerken tutuyor ve topa sağlam giriyor. İnter, "Daha iyi takımım" diye bırakıyor. Ve bu da F.Bahçe’yi aldatıyor. Volkan çok iyi oynamaya başladı, emniyetli ve sağlam. Yediği golde takım arkadaşı önünü kapadı. Görmedi, görse o topu çıkarır. Fenerbahçe bir yerlere gelmek istiyorsa bu maçları kazanmek mecburiyetinde. Ama olmuyor işte..
Yazarın Tüm Yazıları