Burak farkı

TEKNİK direktör Ertuğrul Sağlam, deneme yanılma yöntemi ile 2010 yılına kadar mutlaka Beşiktaş taraftarlarını rahatlatacak futbolu oynatacak.

Sağlam, kadro değişikliklerine bu kez olumlu yönünü yansıttı. Siyah beyazlı takım, sezon başından bu yana ilk kez böylesine güzel, böylesine heyecanlı, ve gol yollarında çoğalan bir ilk yarı izletti. Tribünler skordan çok futbolu alkışladı. Yeni toparlanmaya başlayan Gençlerbirliği önünde ilk yarıda en az 6 gol pozisyonu kaçıran Beşiktaş’ta Burak Yılmaz sergilediği performans ile haftalardır neden kadroya alınmadığını sorarcasına koştu. Ne de olsa eski Fransız teknik direktör Tigana’nın "Henry"siydi. Her kontratakta ileri uçta yerini aldı. Rakip defansın nefesini kesti.

Duran toplar Tello’ya zimmetlenmiş. İyi de olmuş. Sıfır hata ile oynadı. Keşke takımdaki tüm yabancılar Tello kadar yararlı olsa. Bu arada Delgado’nun da hakkı yenmemesi gerek. Verdiği tüm paslar değerlendirilse, siyah beyazlılar gol sayısında rekor kırardı.

İstikrara ihtiyaç var

Sağ kanatta Ali Tandoğan zekası ve fiziği ile güven verdi. Nobre’nin attığı golde payı büyük. Futbolun gençlik kadar tecrübeli işi olduğunu gösterdi. Serdar Özkan, sezon başından bu yana alt yapıdan sırtladığı misyonu taşımaya devam ediyor. Teknik direktör Sağlam’ın sezon başı kulübe astronomik paralar harcatarak aldırdığı oyuncuların toplamının, alt yapıdan çıkan Serdar Özkan’ın oynadığı futbolun üçte birini ortaya koymamalarının nedeninin isabetsiz seçimden mi yoksa kapasitelerinden mi olduğunu araştırmak gerek.

Kavga yerine mücadele

Beşiktaş Yönetimi ve teknik kadrosu sezon başından bu yana kavga yerine mücadeleyi tercih etseydi, hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de Süper Lig’de zirvedeki yerini alırdı. Beşiktaş’ın sevgiye ve istikrara ihtiyacı var. Futbolcular olumlu düşünüp, savaşır, koşarak oynarsa Beşiktaş hem Avrupa’da hem de Türkiye’de tutulmaz. Sezon başıdan bu yana kaderi Beşiktaş’a benzeyen G.Birliği toparlanmış. Isaac, topukla galibiyeti kazandıran Nobre gibi şansa sahip olup 2. yarıda topu filelere gönderse maç da berabere sonuçlansaydı merak ediyorum İnönü’de kim protesto edilecekti.

Yazarın Tüm Yazıları