Bu panik niye

Beşiktaş 1-0 önde, Ziya hoca bütün riskleri göze alıp, ölümüne hücuma kalkıyor. Yani, Beşiktaş’ın tam istediği ortam... Ama siyah beyazlılar panik yapıyorlar. Halbuki topu sakince yere indirseler ikinci golü daha erken atarlardı.

GEÇEN hafta İnönü’de Beşiktaş, göze hoş gelen bir futbol oynadı. Bir kere şu unutulmamalı; ‘Bu Beşiktaş’ta hayat var. Zamanla daha iyi olacak’ dedik ama, ‘Beşiktaş süper’ demedik. İlk maçlarında oynadığın rakip de önemli. Gençlerbirliği taş gibi bir ekip ama çokta yeni bir takım. Onlar da Beşiktaş gibi daha tam hazır değiller. Fakat, gelecekte iyi olacakları kesin.

Siyah beyazlılarda geri ile ileri arasındaki hatta bağlantı zaman zaman kesiliyor. Kleberson hem topsuz hem topla mükemmel işler yapıyor. Ne varki, diğer arkadaşları ona ayak uyduramıyor. Geçen haftaki lig maçında mükemmel oynayan Okan, dün gece zorlandı. Beşiktaş 1-0 önde, Ziya hoca bütün riskleri göze alıp, ölümüne hücuma kalkıyor. Yani, Beşiktaş’ın tam istediği ortam... Ama siyah beyazlılar panik yapıyorlar. Topu sakince yere indirip, iki yan, bir de ara pas yapsalar ikinci golü daha erken atacaklar. Ama bakıyorsunuz ki, hem Teknik Direktör Rıza’da panik var hem de sahadaki futbolcularda.

Golü attı kementi yedi

Dün gece bir şey çok dikkatimi çekti. Ailton golü attı, kementi yedi. Yedek kulübesinin önünden geçiyor, Rıza da buzdolabı gibi, Ailton da... Acaba Ailton seyirciye fazla mı sempatik geldi, Rıza onu diğer futbolculardan ayırmak istemiyor. Yoksa Ailton’un disiplini bozan, Rıza’yı rahatsız eden hareketleri mi var?

Youla hareketli bir oyuncu. Çok işler yapıyor. Ama sakın kimse ondan öldürücü gol vuruşları beklemesin. O iş Ailton’un işi... Nitekim dün bir pozisyon yakaladı, faturayı kesiverdi.

Gençlerbirliği’nde, tarihi ve etkili menajeri Cem Onuk’un ayrılmasından sonra transfer işinde ilhan Cavcav ile Ziya hoca kafa kafaya kaldılar. Allah var ya, onların da sonunu merak ediyorum. Çünkü, kırmızı siyahlılar Ersun Yanal döneminde lig şampiyonu olamayacaklarını anlayınca, klasik düzenleri olan ‘genç futbolcu alıp onları yüksek paralara satarak yaşama’ yörüngesine girdiler. Ama Ziya hoca ile bu klasik görünümlerinden zaman zaman uzaklaştılar.

Ziya hoca Lucescu gibi

Ziya hoca,
aynen Lucescu gibi. Önce kalemi sağlama alayım diyor. Bunu oyun beraberlik halinde iken de ısrarla istiyor, takımı galip durumda iken de. Yani oyun disiplinine yüzde yüz uyun diyor. Ama şampiyon olacaksan, diğer takımlardan bir farkın olmalı.

Beşiktaş için Kleberson mükemmel bir transfer. Ailton, Neyzen’in sazı gibi. Davulcuya benzeyen bu oyuncu müthiş bir yetenek. Ama bu yeteneğinin arkasında bazı sorunları da beraberinde getirir, takımdan bazı şeyler götürür mü, onu bilemem. Şu gerçeği iyi görüyorum; bu Beşiktaş takımında Tümer’den ve Sergen’den mutlak surette faydalanılmalı. 30 dakika mı, 45 dakika mı, 60 dakika mı, tartışılır.

Serdar Tatlı maçı iyi götürdü. Ama herhalde onun kitabında ‘taç atışları tek ayak havada üç adım atlar gibi atılır’ diye yazıyor...
Yazarın Tüm Yazıları