Bu neyin yumurtası!

Ali Sürmeli, “Matmazel Julie’den Esinti” adlı oyunda eski sevgilisi Sultan Ertuğrul’un Teoman Kumbaracıbaşı ile öpüşmesini kıskanıp, Ertuğrul’un yüzüne elindeki yumurtayı çarpmıştı.

Haberin Devamı

Hepimizin aklından aynı soru geçti bu haber karşısında; “bu adam cebinde yumurtayla mı geziyor?”

Sonra gerçek anlaşıldı; Ali Sürmeli bir süredir hazırlanıyormuş bu eyleme.

İki hafta önce galada oyunu izleyenler arasındaymış.

Hatta oyunun bol ödüllü yönetmeni Mehmet Ergen’i o sahneyle ilgili uyarmış da, sanatla pornografiyi karıştırdıklarını söyleyip “edep yahu” diye söylenmiş.

Sultan Ertuğrul’a da ültimatomu vermiş; o sahneyi es geçeceksin ya da oyundan ayrılacaksın.

Olmayınca yumurtasını cebine koyup oyunun yolunu tutmuş. “Onların yaptıkları da benim kalbimi kırdı” diyerek işaret ettiği şey iki oyuncunun rol gereği
öpüşmesi. Sanırsınız ki Ali Sürmeli işadamı, doktor ya da öğretmen ve oyunculuktan bihaber.

Sanırsınız ki kendisinin tiyatro, sinema ve dizi hayatında bir kadınla yakınlaştığı hiçbir sahnesi yok.

Haberin Devamı

Sürmeli insanların gerçekten de rollerini yaşadıklarına inanıyor olabilir gibi geldi bana. Bu tavrıyla Kurtlar Vadisi’nde kaldığını açıkça göstermiş oldu zira.

Genç sinemacılar, Hollywood ve Bollywood

TÜRSAK Vakfı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlediği, öğrencilerin kısa film senaryolarını destekleme amaçlı Geleceğin Sineması ödülleri geçen gece 10. kez sahiplerini buldu.

Aralarında Abdurrahman Çelik, Engin Yiğitgil, Onur Ünlü, Ercan Kesal, Halit Ergenç, Nihal Yalçın ve Ahu Türkpençe’nin de bulunduğu jüri üyeleri arasında ben de vardım.

Gecede konuşması yayınlanan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik projenin önemli destekçilerinden; “Gençlerimizin önünü açmak istiyoruz, bundan sonra Hollywood ve Bollywood ile de daha yakın ilişkiler içinde olacağız” dedi. Ben gelecek vaat eden bu gençlerin biraz destek ve teşvikle Hollywood ve Bollywood değil, Cannes, Venedik ve Berlin gibi Avrupa’nın köklü film festivallerinde de isimlerini duyuracağına gönülden inanıyorum.

Ve bir itiraf; gençlerden gelen kısa film senaryolarını ödül alacak 20’ye indirirken gerçekten de zorlandık. Dışarıda kalanların da hiç kötü olmadıklarının altını çizmem gerek. İşte bu nedenle sadece ödül alanları değil katılan gençlerin hepsini teker teker tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Ve ikinci itiraf; bizim desteğimiz burada kalmayacak. Ben, ilk üç kısa film senaryosundan çıkacak filmleri Kanal D’de Cinemania’da yayınlayacağım.

Ercan Kesal çekilecek kısa filmlerden birinde oynama sözü verdi. Onur Ünlü de filmlerin prodüksiyonlarını üstleneceğini söyledi. Gençler üretiyor, çabalıyor, tek ihtiyaçları olan şey ise biraz destek.

O zaman TÜRSAK ile Bakanlığın izinde bizden de hep destek, tam destek...

Yazarın Tüm Yazıları