Boğalar şampiyon

13 sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı büyük finalde hakem Webb, verdiği tartışmalı kararlarla, Robben kaçırdığı akıl almaz gollerle, kaleci Casillas kurtardıklarıyla, Iniesta da kupayı getiren golüyle damga vurdu.

Haberin Devamı

FUTBOLUN gittiği yerin neresi olduğunu anlamak için Dünya Kupası finalleri en güzel göstergelerdir. Oynanan futbolun kalitesi ve hakem kararları bütün ülkelere mesaj verir.. Dün geceki finalden çıkan mesaj da FIFA’nın bundan sonra asla ve asla negatif futbol oynamaya çalışan futbolculara, takımlara izin vermeyeceği şeklindeydi..
Sıkıcı ve taktik savaşı şeklinde geçen ilk yarıda çıkan kartların ikisi kırmızı olabilirdi. Bizim ülkemizde de “90 maç yönettim ama penaltı vermedim” diyen hakemler var. Dün Webb’i ve yardımcılarını gördük. Hiç kimseye acımadan oyun oynatmaya yönelttiler iki takımı. Sneijder, Robben ve Iniesta’ya göstermediği kartlar ve göremediği bir korner dışında hatasız bir maç yönetti.
İkinci yarıda final hareketlendi.. 62’de maçın en net pozisyonunu Sneijder’ın pozisyonunda yakalayan Robben, Casillas’ın ne kadar büyük kaleci olduğunu gösteren bir vuruş yaptı. Casillas ters tarafa yatıp ayaklarıyla kornere çeldiği topla Real’den çok iyi tanıdığı eski takım arkadaşına gol izni vermedi. Benzer bir pozisyonda Puyol’un 3 metre arkasından gelip yine Casillas’a takılan Robben Portakallar’ı ayağa kaldırıyordu..
Sneijder-Robben formda
Soccer City Stadı’nda 84 bin 490 kişi önünde oynanan karşılaşmada David Villa’nın mutlak bir pozisyonunu Hollanda savunması çıkarttıktan sonra Ramos’un boş kaleye kaçırdığı gol, maçın uzayacağının sinyallerini verdi.
Madrid’deki Şampiyonlar Ligi finalinde Mourinho’nun Inter’i oyunu sıkıştırmaya yönelik bir futbol oynamış ve Milito’nun golleriyle kupaya uzanmıştı. O takımdaki Sneijder-Robben ikilisi bu sezon müthiş formdalar. Ama aynı şeyleri Van Persie için söylemek doğru olmaz.
Casillas, Puyol ve Ramos
Şunu da eklemek gerek, Euro 2008’de takımının şampiyonluğunda katkısı olan Güiza’nın şu anki halini düşünün. Torres’e çok benzemiyor mu? Torres’i tanımasak, Van Persie’yi bilmesek bu oyunculara “yıldız” der misiniz bu halleriyle.. O zaman oynanan futbolun forvetleri öne çıkardığını ya da bitirdiğini de kabul etmek gerek.. İspanya 3, Hollanda 4 ofansif oyuncuyla başladı oyuna.. Ancak bu oyuncuların en az 7’si her an hücuma katılma, sürekli savunmaya yardım etme özelliğine sahipler. O yüzden de Dünya Kupası finali oynuyorlar zaten, bu kadar ağır lig maçları ve Şampiyonlar Ligi serüveninin ardından..
Uzatmalarda bu kez Fabregas sanki kopya pozisyon gibi Robben’leşti ve boş kale yerine topu Sketelenburg’a nişaladı. Iniesta’yı düşüren Heitinga’ya çıkan kırmızı kart sonrası İspanyollar işi penaltılara bırakmamak için tempoyu artırdı. Iniesta müthiş bir sezgiyle golü attı ama İspanya’ya bu kupayı kazandıran isim Cassilas, Puyol ve Ramos’tu..

Yazarın Tüm Yazıları