Bize de devletin uçağı gerekiyor

BİR öğrenciyi dinliyoruz:

2010 yılında Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğinden mezun olan arkadaşımız A. K. geçtiğimiz günlerde Erzurum’un Pasinler ilçesinde ücretli öğretmenlik yaptığı okulun çıkışında insanlıktan nasibini almamış üç kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Saldırganlar arkadaşımızı bıçaklamışlar ve ağır bir şekilde yaralamışlardır. Bu durum medya tarafından da göz ardı edilmiştir. Arkadaş, dost, meslektaş ve en nihayetinde insan olarak arkadaşımızın bu durumuna çok üzüldüğümüzü belirtmek isteriz. Saldırıyı yapanlar hala bulunamamıştır. Saldırganların bulunması için çok zengin ya da ünlü biri mi olması gerekiyor? Medyada son günlerde bir ünlü saldırıya uğradı ve devlet tüm imkânlarını seferber ederek saldırganları kısa bir süre içerisinde buldu. Daha sonra da Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla yurtdışına gönderdi. Devletimiz niye bu imkânları bizim için, arkadaşımız için de kullanmıyor? Medya bu konuda niçin sessiz kalıyor? Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlik mesleği bu kadar önemsiz mi? Öğretmenlerin can güvenliği neden sağlanmıyor? En azından bu gibi durumları önlemek için okul çıkışlarına polis ekibi göndermek saldırganları caydırabilir.
Saldırganların bir an önce bulunmasını ve öğretmenlerin güvenliği için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz.
Bilinçli bir insan olarak bu sorunlar çözülene kadar sessiz kalmayacağız! Tepkimizi her platformda dile getirerek sesimizi duyuracağız!”

Yine KPSS sınavı

2010 KPSS’ye 3.5 milyona yakın aday girdi. Adaylar özellikle kopya skandalı ve düşük sayıdaki yerleştirme kontenjanları karşısında gündemi hem yazılı hem de görsel basından sıkı bir şekilde takip ediyorlar. Bilgilerin ve yorumların doğruluğundan bile emin olamıyoruz. Bunun yanında üniversite akademisyenleri ve KPSS dershaneleri de bizleri genelde yanlış yönlendiriyorlar.
Zaten az sayıda yapılan yerleştirmelerde, adayların bilinçsizliği ve bilgisizliği yüzünden bazı kadrolar boşa gidiyor. Örneğin son Ocak yerleştirmelerinde açılan 6500 kontenjandan 400’e yakını adaylar yerleştiği halde niteliklerin tutmaması nedeniyle bu kişilerin atamaları yapılmadı.
KPSS tercihleri ve işlemleri teknik bir konudur. Bununla ilgili resmi işlemleri yürüten en yetkili mercii Devlet Personel Başkanlığı’dır. Zaten resmi olarak KPSS dairesi sadece bu kurumda yer almakta ve tüm işlemler buradan yürütülüyor. Fakat adayların çoğu ya bundan bihaber durumda ya da bundan yararlanamıyor.
Hümeyra DEMİREL

‘Cumhuriyet’ adayları

SEÇİMLERE ‘bağımsız’ olarak gidecek olan Cumhuriyet Güçbirliği hareketinin Türkiye’deki seçime gireceği iller ve adaşları şöyle:
- İstanbul 1. Bölge: Osman Yılmaz (TGB Önceki Başkanı), 2. Bölge: Çetin Doğan (E. Orgeneral), 3. Bölge: Ümit Ülgen (Cumhuriyet Güçbirliği Sözcüsü)
- İzmir 1. Bölge: Yaşar Müjdeci (E. Korgeneral), 2. bölge: Doğu Perinçek
(İP Genel Başkanı),
- Ankara 1. Bölge: Ceyhan Mumcu (Avukat), 2 bölge: Erdoğan Karakuş ((ADD Genel Başkan Yardımcısı, E. Korg.)
- Antalya: Hasan Atilla Uğur (E. Albay)
- Kırklareli: Halil Nebiler (Gazeteci-Yazar),
- Aydın: Orhan Özkaya (Tapu ve Kadastro Eski Genel Müdür Yardımcısı)
- Gaziantep: A. Sabri Kocaman (Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı)
- Çorum: Murat Burhanoğlu (Doktor)
- Diyarbakır: Mehmet Tanrıkulu (Bismil Cumhuriyet Köyü Muhtarı)
- Manisa: Zihni Hoşkar (Diş Hekimleri Odası Önceki Başkanı)
- Mersin: Şükran Akal (Eğitimci)
- Denizli: Mustafa Güleç (Eğitimci)
- Edirne: Mehmet Saygın Turan (Emekli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı)
- Gümüşhane: Vevdet Ertek Gürpınar (E. Kurmay Albay)
- Balıkesir: Cemil Kartal Demir (E. Burhaniye Ticaret Odası Başkanı)
- Adana: Hayrettin Çavuşoğlu (Mali Müşavir)
(İrtibat: 05320375 65 64)

KISA KISA

- HACETTEPE Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde konuk öğretim üyesi ‘Kim, Yong Moon Seramikleri Sergisi’ 22 Nisan’a kadar izlenebilir.
- ÖZER Boynuzoğlu ‘Yüz-eysel Yüz-ler Resim Sergisi’ 22 Nisan’a kadar Kuğulu Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

GÜNÜN SÖZÜ

“Zalimin zulmü, mazlumun, seçimlerde oyu vardır.”
(Nurettin KAPTAN)
Yazarın Tüm Yazıları