Biri bana dur desin!

Sizleri, mağazadan içeri girer girmez bambaşka bir insan haline getiren alışveriş tutkunuza bir son vermenin ya da en azından onu frenlemenin bir yolu var mı?

Uzmanlar bu güçlü dürtünün en azından kontrol altına alınabileceği görüşünde.

İndirim dönemi yeşil ışık yaktı! Vitrinler "yüzde 20 indirim" duyurularıyla renklenirken, hediye çekleri, indirim kuponları, fırsat reyonları herkesi alışverişe çağırıyor. Alışverişi bir bağımlılık olarak nitelendirilen psikologlar, kendinize ufacık bir şey bile almanın hipnotize edici, sakinleştirici etkisine dikkat çekiyorlar. Nitekim, bundan vazgeçebilmek bir hayli zor! Şiddetle önerilen ve yapılması gereken cüzdan kontrolünü elinize almak ve sizi savurgan olmaya zorlayan dürtülere karşı koyabilmek. Nasıl mı? İşte size bazı ipuçlarıÉ

Isınma turları atın

Alışveriş tutkusu, beynimizin salgıladığı dopamin hormonuyla yakından ilgili. Dopamin, beyindeki motivasyon ve hedefe yönelik konsantrasyonu artıyor. Yeni bir şey gördüğünüz zaman ona sahip olma isteğiyle harekete geçen bu hormon, özellikle indirim zamanlarında bizler için büyük tehlike oluşturuyor. Bu durumda, ilk adım vitrin gezerken cüzdanınızı evde unutmak. Böylece her görüp beğendiğinizi alma dürtüsünü bastırabilirsiniz.

Grup alışverişini bırakın

Alışveriş tutkunu arkadaşlarınızla alışverişe çıkmanın üzerinizdeki alma baskısını yedi kat artırdığı söyleniyor. Bu nedenle, alışveriş yapmaya çok da meraklı olmayan bir arkadaşınızla dışarı çıkmanızı öneririz. En azından "al bunu kesin" sözlerini duymayacak, size gerçekten yakışanı bulmak için çok para harcamayacaksınız!

Ödemeyi peşin yapın

Kredi kartları bizlere gerçekten de çoğu zaman para harcamıyoruz hissi veriyor. O halde kartları unutun! Alışverişlerde peşin ödene yapmak hem size bir miktar peşin indirimi sağlayabilir, hem de gerçekten paranızın eksildiği hissini yarattığı için alma dürtünüzü kontrol altına alabilir. Eğer ödeme zorluğu çekiyorsanız, en azından belki de fazla ve gereksiz harcama yapmaktan kurtulabilirsiniz.

Alışveriş günlüğü tutun

Eğer harcama dürtüsü sizi ele geçirmişse, o zaman bir alışveriş günlüğü tutmayı deneyin. Alışveriş öncesi ve sonrası ruh halinizi not edin. Stresli bir günün sonunda kendinizi bir mağazada mı buluyorsunuz örneğin. Bu günlük sayesinde, zayıf anlarınızı saptar, eğer başarabilirseniz, o dönemlerde vitrinlerden uzak durabilirsiniz.

Alışveriş onlar için sadece bir tutku değil

Alışveriş tutkusuyla bilinen stil ikonları Kate Moss ve Sienna Miller, yoğun iş tempolarından fırsat buldukça, tanınmış markaların mağazalarını ve vintage butikleri ziyaret eden ünlüler arasında. Bakımına ve kıyafetlerine büyük paralar harcamasıyla bilinen Madonna ise bu tutkusuna kızı Lordes’i de ortak etmiş görünüyor. Anne-kızı, Londra sokaklarında sık sık alışveriş yaparken görebilmek mümkün. Onlar için de adeta bir hastalık haline gelen bu durumdan kutulmak için alışveriş yaparken yandaki önerilerimizi dikkate alın.

MODA HABER

Avantajlı alışveriş

BigBlue, avantajlı kampanyalarıyla alışverişlerinizi keyifli hale getiriyor. Örneğin, büyük indirim öncesi, mağazalarından bir ürün alanlar için ikinci ürün yarı fiyatına! Terletmeyen özel dokumalar, şişme montlar, pul, payet ve nakışlarla süslenmiş jean’lerle renklenen BigBlue koleksiyonunun bu fırsatlarından tüm mağazalarında faydalanabilirsiniz. Jean: 39.50 YTL. Trikolar: 39.50 YTL.

Jumper’lar çok moda

Tasarım kalbinin attığı markalardan Derishow sezonda jumper modellerini deri ayrıcalığı ile sunuyor. Derin göğüs dekolteli, tulip formlu eteği ile anvelop olarak tasarlanan giysiler, içine triko veya bluz giyerek kullanılabilir. Daha "stil sahibi" bir görünüm için altına opak çorap veya tayt önerilebilir.

Onsuz asla

Faik Sönmez kış gardıroplarının vazgeçilmesi manto ve kabanlarında kullandığı kürk detayları ve brokar kumaşlarıyla tarzınıza farklı bir yön veriyor. Uzun, kısa, kapişonlu, derin v kesimli veya kapalı yakalı mantoların kürk detayları ve kadife şeritlerle süslendiği koleksiyonda, kabanlarda 60’lı yılların kalıpları öne çıkıyor. Tüylü, balıksırtı, çizgili, yünlü kumaşların kullanıldığı modeller spor çizgiyi tercih edenler için tasarlanmış.

Benim olmalı

Modern tasarımlar

Swatch, 2006 sonbahar-kış "bijoux" koleksiyonu, dört ana temasıyla tarzınıza renk katıyor. Farklı renk, desen ve malzeme alternatifleriyle günümüz modasına uyan tüm modeller, her ortama uyum sağlıyor, tasarımıyla göz dolduruyor.
Karanlıkların kraliçeleri

Modada siyah yine vazgeçilmezliğini korurken, farklı yorumlarıyla "kadınsı" bir görünümün mimarı oluyor.

Bu kış da kadınlar renk olarak siyahtan vazgeçemiyor. Modanın klasik renkleri baş tacı ettiği sezonda griler, mürdüm ve koyu kahve tonları siyah takip ediyor. Bu dramatil olduğu kadar kadınsı ve seksi görünüm, gücünü transparan veya dekolteden değil, kullanılan materyallerin ve detayların zenginliğinden alıyor, İpeklere eşlik eden kadifeler, dantellerle süslenirken, viktoryen dokunuşlar ya da karanlıkta beliren bir romantizmin dünyamızı ele geçiriyor. Siyahların söz sahibi olduğu koleksiyonlarda, pantolonlarda binici ve dar kesimler, elbise ve eteklerde balon formlar,ceketlertde kısa boylar, karpuz kollar, bluzlarda fırfırlar, geceleri ise bedeni kuşatan formlar çok moda.

Bu kış için stil ipuçlarına gelinceÉ Üzerinize elbise gibi oturan bebe yaka, göğüs altındam ince pililerle detaylandırılmış bir manto; karpuz kollu kısa bir ceket (ipek krep veya kadife olabilir), dar kesimli bir pantolon ya da uzun straplez ipek bir elbise, rugan platform tabanlı bir ayakkabı ve/veya uzun çizme gardırobunuzda mutlaka bulunmalı.
Yazarın Tüm Yazıları