Bir Anayasa Profesörü

SEÇİMDEN zaferle çıktılar ve cadı kazanları hemen kaynatılmaya başlandı. AKP’nin Zafer Üskül isimli bir "anayasa hukukçusu" var. Şimdi Mersin’den seçildi.

Haberin Devamı

1994’te SHP’den Bakırköy Belediye Başkan adayı, 1999’da ise Mersin’de CHP’den milletvekili adayı idi. Çizgisi tutarlı! Fevkalade ilkeli bir arkadaş!

"Anayasa uzmanlığı" konusunda ise rivayet muhtelif! Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde Prof. olmuş. Doçentlik tezinin konusu Anayasa ile pek ilgili değil ama olsun varsın: "Kamu Yönetimi Açısından Türkiye’de Ticaret ve Sanayi Odaları." Burası Türkiye, olur böyle şeyler.

Şimdi AKP milletvekili seçilen bu "anayasa hukukçusu" konuşmaya başladı. Sözleri Sabah Gazetesi’nde dün yer aldı. Haberin başlığı: "Kemalizm Anayasa’dan çıksın. Anayasa’da Atatürk ilke ve inkılaplarına (devrimlerine) gerek yok." Söylediklerini özetliyorum:

"Atatürk milliyetçiliÄŸi, Atatürk ilke ve inkılapları gibi kavramların Anayasa’da yer alması gereksiz. Bunlar milletvekili yemininde de yer alıyor. Bu ifadelerin çıkarılması lazım. Bize herhangi bir ideolojiyi öngörmeyen sivil ve renksiz bir Anayasa gerekir. Bizim Anayasamız ise Kemalizm (Atatürkçülük) ideolojisinin izlerini taşıyor."Â

Ya neyi taşıyacaktı?

Haberin Devamı

Seçimden önce bu ifadeleri kullanamayanlar, şimdi seçim sonrasında coştular.

Dikkat ediniz, bu sözleri seçimden hemen sonra söylüyor.

Muhbir vatandaşın ihbarı

MUHBİR vatandaş, İstanbul’da geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen Cumhuriyet mitingine bazı subay ve astsubayların aileleriyle birlikte sivil olarak katıldığı, katılanlara bu doğrultuda emir verildiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe vermiş. Mitinge katılan TSK mensupları hakkında soruşturma açılmasını istemiş.

Bu haber dün, AKP’ye destek veren Zaman, Yeni Şafak ve Bugün gazetelerinde yer aldı.

Muhbir vatandaş, savcılığa verdiği dilekçeye, Cumhuriyet mitingine katılan subay ve astsubayların miting alanındaki fotoğraflarını da ekleyip bunlar hakkında soruşturma açılmasını istemiş.

Gerekçesi: "Askerler siyasi içerikli toplantı ve mitinglere katılamaz."

O mitingleri herhangi bir siyasi parti düzenlemedi.

Subay ve astsubay, bu ülkenin insanı değil mi? Cumhuriyet rejimine sahip çıkmak için düzenlenen ve milyonların katıldığı o mitinglere -sivil olarak- katılmaları nasıl suç oluyor?

Haberin Devamı

Şimdi İstanbul Emniyet Müdürlüğü dosyayı inceliyormuş.

Dikkat ediniz, bu haber de basına seçimden hemen sonra sızdırılıyor! Ne ilginç değil mi!

Poyraz’a gözaltı

YAZAR Ergün Poyraz dün Ankara’da polis tarafından gözaltına alınıp İstanbul’a sevk edildi. Ümraniye soruşturması kapsamında ifadesi alınacakmış! Burada kitaplarından sık sık söz ettiğim Ergün Poyraz kimdir?

AKP’yi anlatan Patlak Ampul, Erdoğan ailesini anlatan Musa’nın Çocukları Tayyip ve Emine, Abdullah Gül’ü anlatan Musa’nın Gül’ü ve Bülent Arınç’ı anlatan Musa’nın Mücahiti isimli kitapların yazarıdır.

ErdoÄŸan kendisiyle ilgili kitabın toplatılması için mahkemeye baÅŸvurdu, ancak mahkeme bu istemi reddetti.    Â

Haberin Devamı

Ergün Poyraz yoğun tehditler alıyor ve bu nedenle jandarma tarafından korunuyordu.

*   *   *

Çiçeği burnunda bir AKP milletvekili çıkıp "Atatürkçülük Anayasa’dan çıkarılsın" diyor, muhbir vatandaş Cumhuriyet mitingine katılan subay ve astsubayların fotoğraflarını çekip savcılığa başvuruyor ve haklarında dava açılmasını istiyor, iktidarda olanların hiç hoşlanmadığı kitaplar yazan Ergün Poyraz birdenbire polis tarafından gözaltına alınıp İstanbul’da Terörle Mücadele Şubesi’ne sevk ediliyor!

Size üç adet somut örnek verdim. Bunlar rastlantı mı? Elbette değil!

Yazarın Tüm Yazıları