Bilinçaltı temizliği

Aile Hekimi ve Bütünsel Tıp Uzmanı (Beslenme/Homeopati/Estetik Medikal/Kuantum Enerji Tıbbı) Dr. Gönül Ateşsaçan, gerçek güzellik için bilinçaltı temizliğin şart olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Dr. Ateşsaçan’la Kıbrıs’ta yeni açılan Merit Royal Hotel bünyesindeki sağlıklı yaşam merkezi Tetra Di Cosmos’da görüştük.

Tüm yaşadığınız olaylar, geçmiş yaşamlar, bizde bıraktığı düşünceler, inançlar, duygular ve bunların bizdeki kodlamaları bilinçaltımızı oluşturuyor. Kısaca gerçek güzellik için bilinçaltı temizliği şart.
Dr. Gönül Ateşsaçan’a göre bilinçaltı, bedeni yüzde 90 yönetiyor ve yapılan tüm olumlu, olumsuz ekimler bilinçaltını yaratıyor.
Doğduğumuz andan itibaren yaşadıklarımız, ailemizin ve çevremizin bize davranışları, sözleri, yaşadığımız deneyimler, korkular, kısacası her şey işte bu dev kütüphanede kayıt altında:
“Aslında biz de bilinçli zihnimizde istediklerimizle değil, bilinçaltımıza attıklarımız ve inandıklarımızla hayatımızı yaşıyoruz. Zihnimiz yüzde 10 bilinç (bilinçli zihin), yüzde 90 bilinçaltımızdan (bilinçsiz zihin) oluşuyor. Bir buzdağına benzetmek mümkün.”
- Frekans nedir?
- Dünyadaki canlı ve cansız her şeyin, tüm duyguların (mesala korku duygusunun frekansı düşük, sevgi duygusunun frekansı yüksektir), tüm düşüncelerin ve tüm maddelerin elektriksel bir akımı mevcut.
Yediğimiz içtiğimiz her şey, ettiğimiz dua, yaptığımız spor, tüm duygusal durumumuz, toplumdaki stres ve hastalıklar, aileden getirdiklerimiz, kısacası her şey DNA’mıza aktarılıyor.
Sonuçta vücudumuzdaki her bir organ kendi enerjisiyle titreşiyor. Yağlı ve çok katkılı beslenme tarzı, stres, hareketsizlik, genetik hastalıklar, virüs, bakteri ve mantar hastalıkları, travmalar, depresyon gibi pek çok neden, bizim hücresel titreşimimize zarar veriyor.
- Peki, bozulan frekansı tedavi etmek mümkün mü?
- Tüm duygu, düşünce formlarının; bütün hastalıkların, minerallerin, vitaminlerin, alerjik maddelerin, ilaçların, enfeksiyon nedenlerinin frekansları, cihaza daha önceden kayıt edilmiş durumda...
Bu alet, vücudumuzda bulunan hastalıkların, alerjilerin, minerallerin, düşüncelerin frekanslarını kaydediyor ve ardından kişiye doğrulama-tedavi frekansı gönderiyor. İlaç kullanmadan hücrenin faaliyetlerini düzenleyerek, organların ve vücudun iyileşmesini sağlıyor. Örneğin, biz neden tatlı yemek isteriz?
- Çok tatlı, şekerli yemek bize ne yapar? Tedavisi nasıl olmalıdır?
İşte bir hekim olarak tercihim burada başlıyor, “Bu ilacı kullan” diyerek semptomları baskılayarak tedavi edebilirim ya da kişinin iyileşme gücünü uyararak ruhsal, duygusal ve fiziksel olarak iyileşmesini sağlayabilirim.
- Bunu bir örnekle açıklayabilir misiniz?
- Örneğin, kişi çok tatlı yiyorsa şekeri yükselir. Pankreasın çalışması da bozulmuşsa, kan şekerini düzenlemek için ilaç verilebilir. Ancak ilacın yan etkisi karaciğer ve böbreğe zarar verebilir. Kişi ilacı bıraktığı anda kan şekeri tekrar bozulur. 4 ayaklı bir masanın 2 ayağının kırıldığını düşünün. Biz onun ayaklarını tamir etmek yerine, altına bir destek koyarak geçici çözüm üretmiş oluruz.
Oysa amaç kalıcı çözüm üretmektir. Kalıcı tedavi kişiye özel olmalıdır.
Bütünleyici tıp tedavisinde hedef, destek talep eden kişinin kendi sağlığı konusunda belli bir süre sonra desteksiz yaşamını sürdürebilmesidir.
Frekans tedavisinde organ hasarı düzeltilirken, kişinin ruhsal, zihinsel ve duygusal olarak şekere neden ihtiyaç duyduğu bulunarak, o duygusu frekans olarak yerine konur.
Sonuçta hasta kısa sürede radikal iyileşme şansını elde eder.

Haberin Devamı

Frekans cihazı ne yapıyor

Haberin Devamı

Özel bir frekans cihazı olan SCIO, stresin, yorgunluğun, depresyonun, öğrenme bozukluğunun, kireçlenmenin, sorunlu ciltlerin, baş ağrısının, sindirim ve bağırsak problemlerinin sebeplerine ulaşır ve bunların dengelenmesini sağlar.
Fiziksel olarak kalıcı iyileşme için ruhsal, duygusal ve zihinsel olarak da iyileşme şarttır. Aksi takdirde fiziksel hastalıklar tekrar başlar.
Örneğin, kronik egzaması olan bir hastanın kullandığı ilaçlarla lezyonları geçer.
Sonuçta fiziksel bir hastalığı tedavi edilirken, eş zamanlı olarak kişinin ruhsal, duygusal ve zihinsel de olarak da tedavi alması doğal olandır.

Kıbrıs’ta kişiye özel uygulamalar

Kuzey Kıbrıs’ta yeni açılan Merit Royal Hotel bünyesindeki sağlıklı yaşam merkezi Tetra Di Cosmos, tatilde hem bedenleri hem de ruhları arındırmaya yardımcı oluyor.
Sağlıklı yaşam ve detoks kliniğinde tamamlayıcı enerji tıp uygulamaları ile dört boyutlu bir güzellik sunduklarını belirten Dr. Gönül Ateşsaçan, “Ruhsal, duygusal, zihinsel ve fiziksel arınma sağlayarak misafirlerin sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlıyoruz” diyor.
Vücut analizi, sağlıklı yaşam programları, biyomanyetik rezonans (SCIO), hemeopatik uygulama, medikal estetik işlemler, enerji terapisi, hipnoz tedavisi, ozon ve ayak detoksu ana başlıkları altındaki uygulamaların “kişiye özel” uygulamalar olduğunu belirtiyor Dr. Ateşsaçan...
Ayrıca kişiye özel sağlıklı yaşam programı, zayıflama programı, zayıflama aşısı programı ve 1-3 günlük arınma yenilenme (detoks) programı ile zayıflama konusunda da iddialı olduklarını sözlerine ekliyor.

Haberin Devamı

Tülin Şahin’in güzellik sırları

Dünyanın önemli makyaj markalarından Oriflame, sezona yeni marka yüzü Tülin Şahin’le iddialı bir giriş yaptı. Biz de buradan yola çıkarak ünlü top modele güzellik sırlarını sorduk. İşte yanıtları...

- Kendinizi nasıl şımartıyorsunuz?
- Bu değişebiliyor. Bazen çok yoğun çekim ve defile günlerinin ardından tüm gün evden çıkmayıp biriktirdiğim kitapları, dergileri okuyarak ve müzik dinleyerek geçebiliyor. Bazen de dışarıda bir kafede oturarak dinlenip rahatlıyorum.
- Her genç kadının bir dönem annesinden öğrendiği güzellik tüyoları vardır. Sizin annenizden öğrendiğiniz güzellik sırrınız nedir?
- Benim annemden öğrendiğim ve kesinlikle cilt bakımının anahtarı diyebileceğim, cildimi her zaman iyi nemlendirmem gerektiğidir.
- Vücudunuzun fit görünümünü korumak için yaptığınız spor...
- Yüzüyorum, power plate yapıyorum ve yürüyüşten vazgeçmiyorum.

Haberin Devamı

Farklı yüz şekilleri için makyaj önerileri

- Kare yüz: Elmacık kemiklerinize krem allık uygulayın, böylece yüzünüzü biraz daha yumuşatmış olursunuz.
- Yuvarlak yüz: Allığınızı alnınızdan başlayarak yanağınıza, oradan da çenenize doğru giden ters bir 3 çizerek uygulayın. Bu, yüzünüze hem renk verir hem de hatlarınızı belirginleştirir.
- Uzun-oval yüz: Yüzün merkezini, ışığı daha iyi almasını sağlamak için açık renk tutmalısınız. Allığınızı şakaklarınızdan saç çizginizi takip ederek yanaklarınıza doğru sürün. Bu, oval yüzleri aydınlatır.

Makyajda kışın favorisi: Leylak

Oriflame Global Makyaj Artistik Direktörü Jonas Wramell’a göre sezonun en güçlü modası kesinlikle ten makyajı... Mükemmel bir makyajla kadifemsi bir cilde sahip hiç zor değil. 2013 kışında makyaj artistlerinin ilham perileri ise Hollywood’un iki efsanevi yıldızı Tippi Hedren ve Grace Kelly.
- Sezonun makyaj trendlerinde öne çıkan detaylar neler?
- Gündüz için temel olarak yüzün geneline odaklanın, gece her zaman daha fazla ve daha cesur makyaja izin verir. Bu sene çok göreceğimiz trend ise göz kapaklarındaki metalik ışıltı olacak.
- Sizin sonbaharda kullanmayı çok sevdiğiniz renk hangisi?
- Benim sonbaharda favori rengim leylak. Çünkü onunla asla yanlış yapma olasılığınız yoktur, mükemmeldir. Kahverengi ile kontrast oluşturur ve kahverengi gözleri daha açık, bal rengi gibi gösterir. Leylak rengini kahverengi, gri ve mor ile karıştırdığınızda, çok derin bir renk elde edersiniz. Havalar iyice soğumaya başlarken mevsime mükemmel uyum sağlar.
- Sonbahara özel bir makyaj tüyonuz var mı?
- Yazdan kalma bronzluğunuzu korumaya çalışın. Yüzünüze sıcak bir hava verecek şekilde aydınlatmaya odaklanın. Kışın çok makyaj yapmaktan korkmayın; derin ve zengin renkleri dudaklarınızda daha iyi taşıyacağınız bir mevsim.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Bu üzümler çok yararlı

Fransız dermokozmetik markası Caudalie, kadınlara kış aylarının kurtarıcısı çok özel bir seri sunuyor. Caudalie’nin Merlot, Cabarnet ve Sauvignon üzümlerinden ilham alınarak yaratılan el kremleri, soğuk kış günlerinde elleriniz tüm gün bakımlı ve yumuşak kalmasına yardımcı oluyor. Ürün, anında emilen dokusuyla ciltte yumuşak bir his bırakırken, tırnakları da besliyor, canlılık kazandırıyor.

Ciltlerde derin temizlik zamanı

Neutrogena Deep Clean 2’si 1 arada ferahlatıcı yüz temizleme jeli ve maske, gözenekleri derinlemesine temizliyor, cilt yenilenip ferahlıyor. Ürünün günlük temizleyici özelliği cildi kir, yağ ve makyajdan arındırırken, haftalık maske şeklinde uygulamada kil içeren formülü cildi kurutmadan gözeneklere nüfuz edip derinlemesine temizlik sağlıyor.

Bir efsanenin doğuşu

Paco Rabanne’ın etkileyici kokusu Invictus, ferahlık veren bir ürün satmanın tipik yollarını geride bırakmayı ve bir parfümle gerçek bir hikaye anlatmayı amaçlıyor. 50 ml’inin fiyatı 166 TL.

Çok özel bir koku

Tasarım parfüm Butiği La Deesse’in yarattığı Maison Francis Kurkdjian Cologne Pour Le Soir, tenlerde akşamın erken saatleri gibi rahatlatıcı bir sıcaklık hissi bırakıyor. Gül balı ve tütsünün miskli bileşiminden oluşan koku, kullanılan yağların doğası ve kalitesi sayesinde son derece de kalıcı.

Yazarın Tüm Yazıları