Bilgili’nin oteli Le Figaro’da

Fransa’nın en çok okunan gazetesi Le Figaro, 21 Temmuz baskısının ‘yaşasın yaz’ başlıklı sayfasında İstanbul’a yer verdi.

İstanbul’dan ‘Kozmopolit ve canlı şehir İstanbul, sanatın ve modanın ritmini taşıyor’ şeklinde söz edilen Nadia Hamam imzalı makalede, kalınması ve yemek yenilmesi önerilen iki adresse İstanbul Doors Group işletmelerinden A’jia Hotel ve Vogue Restaurant oldu. A’jia Hotel projesini hayata geçiren Serdar Bilgili ile otelin işletmeciliğini yapan Levent ve Uğur Büyükuğur kardeşler, adlarının Fransa’da da anılıyor olmasından dolayı çok mutlu.

Ayrılık yaklaşıyor

Oya-Bülent Eczacıbaşı çiftinin öğrenimine Amerika’da devam eden oğlu Emre, tatil nedeniyle yaklaşık iki aydır Türkiye’de... Harvard Üniversitesi’ndeki eğitimini önümüzdeki yıl tamamlayacak olan genç Eczacıbaşı, yoğun eğitim dönemi öncesi dinlenip enerji depolamakla meşgul... Ona önceki akşam da bir yıldır beraber olduğu kız arkadaşı Selen’le Ortaköy sokaklarında rastladım. Emre Eczacıbaşı’nın eğitimi nedeniyle önümüzdeki haftalardan itibaren bir süreliğine ayrı kalacak olan çift, bu yüzden şu sıralar neredeyse her anlarını birlikte geçiriyor.

Rıfat değil Engin Uysal

Lal Dedeoğlu, Cem Yılmaz ayrılığından aylar sonra mutluluğu mimar Engin Uysal’da buldu. İkili geçen hafta da Lal Hanım’ın işletmeciliğini yaptığı buzADA’da düzenlenen bir doğum günü partisindeydi. Dedeoğlu ile Uysal’ın gece boyunca gözler önüne serdikleri samimiyet kimsenin dikkatinden kaçmadı. Bu arada bu aşkı duyurduğumuz geçen haftaki haberde kullanılan fotoğrafta bir karışıklık olduğunu da ekleyeyim. Aynı parti akşamında çekilen o fotoğraftaki kişi Engin Uysal değil, Lal Dedeoğlu’nun yakın arkadaşı Rıfat Ergür’müş. Herkes o ikilinin arasında böyle bir şey olamayacağını söylüyor.

Sultan’a hayran

İki hafta önce ani bir kararla Çeşme’de İzmirli mobilyacı Hüsnü Birman’la evlenen Zeynep Tunuslu, şu sıralar sık sık yeni eşiyle İstanbul turlarında görünüyor. Birman’a İstanbul’u gezdiren modacının keyfine diyecek yok. Çifte önceki gece de Ortaköy’de rastladım. El ele koşuşturmalarına bir anlam veremezken, gözüm Zeynep Hanım’ın çantasına takıldı. Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’ın bir fotoğrafının basılı olduğu bu çanta, belli ki onun için çok özel...

Bu iş ciddi

Aziz-Ferda Sarıyer çiftinin kızı Dilruba, aradığı mutluluğu Kerim Müderrisoğlu’nda buldu. Beyoğlu’ndaki ünlü Rebul Eczanesi’nin sahibi Kerim Müderrisoğlu ile Dilruba Sarıyer, yaklaşık altı aydır birlikteler ve aşklarını kimseden gizleme gereği duymuyorlar. Geçtiğimiz gece Ortaköy’deki Anjelique adlı kulüpte rastladığım ikilinin mutluluklarına bakılacak olursa, bu ilişki son derece de ciddi...

Truva ödülü Kenter’in

‘42. Troia Uluslararası Festivali’ yarın festival korteji ve halk oyunları gösterisi ile başlıyor. 10 Ağustos günü Troia Ören yerinde gerçekleştirilecek resmi açılış töreninde ise açılış konuşmasını Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yapacak. Troia kazılarını yapan Prof. Dr. Osman Manfred Korfmann’a Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek olan törende, Homeros Şiir Ödülü ise Yıldız Kenter’e takdim edilecek.

Saygıda kusur yok

Ender-Gülşah Alkoçlar çiftinin kızı Neslişah, önceki akşam anneannesi Hülya Koçyiğit’le katıldığı davette, saygılı davranışları ve yaşından olgun tavırlarıyla dikkat çekti. Gülşen Bubikoğlu’nun yanına gidip hal hatır soran Alkoçlar, el attığı işler ve projelerle de olgunluğunu kanıtlıyor. Son olarak arkadaşı Melda Tuna’yla AIDS’le savaş derneklerine destek amacıyla özel tasarım tişörtler hazırlayıp satan genç kız, güzelliğiyle de herkesin dilinde...

İnanılmaz değişim

Amerikalıların en ünlü talk show’cu ve program yapımcılarından olan Rosanne Barr, yaşamını New York’ta sürdüren tasarımcı Emre Ertürk ile Esra Üstünkaya’nın misafiri olarak İstanbul’a geldi. Mütevazı tavırları sayesinde herkesin sevgisini kazanan Amerikalı televizyoncunun fazla kilolarından kurtulduğu ve bir hayli inceldiği de gözlerden kaçacak gibi değildi.

Nikah şahitleri Kenan olacak

Mehmet Mutlu ile Gamze Özçelik, son dönemin en sürpriz, en hızlı aşkını yaşıyor. Üstelik romantik aşık Mutlu, Özçelik’e evlilik teklifi yapmak için de fazla beklemedi. Sevgilisine bir pırlanta yüzük uzatıp, beklenen soruyu sordu. Onların evlilik kararı almalarına Kenan Doğulu da çok sevinmiş. Mutlu’nun yakın arkadaşlarından biri olan Doğulu, geçtiğimiz günlerde ise ‘İlk hediyeniz benden’ diyerek çifte dijital bir fotoğraf makinesi hediye etmiş. Bu jeste çok sevinen Özçelik ile Mutlu, ünlü popçuyu nikah şahitlerinden biri yapmayı düşünüyormuş.
Yazarın Tüm Yazıları