YÖKDİL saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek? İşte 2022 YÖKDİL/2 oturum tarihi ve süresi

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek İşte 2022 YÖKDİL/2 oturum tarihi ve süresi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 18:28

YÖKDİL saat kaçta başlayacak, sorusu söz konusu sınava kısa süre kala adayların gündemine geldi. 2022 YÖKDİL saati ve sınava giriş yerleri belgesi ile ilgili aramalar hız kazandı. ÖSYM tarafından düzenlenen sınava yabancı dil sınav puanı almak isteyen adaylar katılacak. Adaylar ÖSYM'nin belirlediği saatten önce sınav salonlarında yerlerini alacaklar. Peki YÖKDİL 2 ne zaman, saat kaçta, hangi gün? İşte 2022 YÖKDİL/2 oturum tarihi ve süresi hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

2022-YÖKDİL/2 sınavı için geri sayım başladı. Bu yılın ikinci YÖKDİL sınavına yabancı dil sınav puanı almak isteyen adaylar girecek. İşte YÖKDİL 2 ile ilgili detaylar...

YÖKDİL 2 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ GÜN?

Yılın ikinci YÖKDİL sınavı 28 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.15'te başlayacak.

2022-YÖKDİL/2 sınavı İngilizce'de Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

28 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YÖKDİL/2 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

Adayın sınava girebilmesi için Sınav Giriş Belgesi'ne ek olarak; fotoğraflı nüfus cüzdanını, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunlu.

Haberin Devamı

Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

YÖKDİL 2 KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?

YÖKDİL sınavı 3 saat (180 dakika) sürecek.

2022-YÖKDİL/2 sınavı İngilizce'de Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

Toplam 80 sorunun yer alacağı sınav 13:15'te sona erecek.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

 

Haberle ilgili daha fazlası: