Steam Türkiye'den çekiliyor mu? Steam'in yeni Türkiye kararı kafaları karıştırdı!

Güncelleme Tarihi:

Steam Türkiyeden çekiliyor mu Steamin yeni Türkiye kararı kafaları karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:31

Steam Türkiye'den çekiliyor mu sorusu, bugün yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Steam üzerinden Türk Lirası ile satış yapan pek çok oyun üreticisi, kur dolayısıyla oluşan fark dolayısıyla Steam yönetimi ile toplantı yaparak dolar bazlı satış yapılması talebinde bulundu. Steam tarafından kabul görülen bu durum, bir takvime bağlanarak oyunseverlere duyuruldu. Bunun üzerine pek çok oyunsever, Steam Türkiye'den çekiliyor mu sorusuna yanıt aramaya başladı.

Haberin Devamı

Steam tarafından yapılan açıklamaya göre platformun bazı politikalarda değişikliğe gideceği duyuruldu. Türkiye ve Arjantin'deki Steam mağazaları başta olmak üzere 27 ülkede dolar bazlı satışa geçileceğini duyuran yönetim, bu bilgiyi oyunseverlerle paylaştı. Peki, Steam Türkiye'den çekiliyor mu? İşte, o detaylar 

STEAM TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR MU?

Steam, Türkiye'deki faaliyetlerine devam edecek. Steam'den yapılan açıklamayla ilgili şu ifadelere yer verildi;

STEAM SADECE DOLAR BAZLI SATIŞ YAPACAK

"Arjantin ve Türkiye'deki Steam mağazası, 25 ek ülke/bölge için LATAM ve Orta Doğu/Kuzey Afrika için yeni bölgesel fiyatların yanı sıra USD kullanmaya başlayacak.

20 Kasım'dan itibaren Steam, Arjantin ve Türkiye'deki satışlarda kullanılan para birimini USD olarak değiştirecek. Bunu iki yeni fiyatlandırma bölgesi ile hayata geçiriyoruz: LATAM - USD (Arjantin dahil) ve MENA - USD (Türkiye dahil). Aşağıdaki listede yer alan bazı ülkeler/bölgeler, bu değişiklikten önce oyunların Steam'de nasıl fiyatlandırıldığına bağlı olarak fiyatlandırmada artış görebilirken diğerleri fiyatlandırmada düşüş görebilir. Tüm Steam fiyatlandırmalarında olduğu gibi oyun geliştiricileri, oyunlarını Steam'de satmak istedikleri fiyatı seçerler. Bu yeni fiyatlandırma bölgelerine dahil olan tüm ülkelerin/bölgelerin listesini görmek için aşağıya bakın.

Haberin Devamı

NEDEN ŞİMDİ?

Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan döviz kuru dalgalanmaları, oyun geliştiricilerin oyunları için uygun fiyatları seçmesini ve güncel tutmasını zorlaştırdı. Geliştirici buluşmalarımızda ve yuvarlak masa sohbetlerimizde bunu yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk. Ayrıca, sürekli döviz dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar nedeniyle bu ülkelerde/bölgelerde Steam ödeme yöntemlerini çalışır durumda tutmakta zorluk yaşadık. Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için oyunları ABD doları cinsinden fiyatlandırmak, oyuncular ve ortaklar için daha fazla istikrar ve tutarlılık sağlamamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerdeki/bölgelerdeki Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam etmemizi sağlayacaktır."