MEB'den sınıf geçmede Türkçe barajı açıklaması! 70 ortalama lise için geçerli mi, hangi ders için geçerli?

Güncelleme Tarihi:

MEBden sınıf geçmede Türkçe  barajı açıklaması 70 ortalama lise için geçerli mi, hangi ders için geçerli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2023 21:47

Türkçe dersinden 70 ortalama zorunluluğu lise için geçerli mi sorusu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklama çerçevesinde merak ediliyor. Bakan Tekin yönetmeliğin önümüzdeki hafta yayımlanacağını belirterek sınıf geçmede yeni düzenlemeyi anlattı. Peki, 70 ortalama lise için geçerli mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

70 ortalama lise için geçerli mi sorusu öğrenciler tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke TV'de katıldığı canlı yayında temel eğitim yönetmeliğinin detaylarına ilişkin açıklama yaptı. Sınıf geçmede yeni düzenlemeyi anlattı.

SINIF GEÇME İÇİN TÜRKÇE'DEN 70 ORTALAMA ZORUNLULUĞU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek" dedi.

70 ORTALAMA LİSE İÇİN GEÇERLİ Mİ?

Sınıf geçme yönetmeliği hakkında detaylar önümüzdeki hafta belli olacak. Ancak Türkçe'den 70 ortalama zorunluluğunun lise için de geçerli olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası: