Bikini ''tank''a çarptı

Ekrandakilere baktığımda üşüdüğümü hissediyorum. Dışarda hava soğukluğu sıfırın altında ama Brooklyn plajında toplanan ''Kutup Ayıları'' nın umurunda değil.

Haberin Devamı

Kuzey komÅŸumuzun lakabını içeren 'ayı' sıfatıyla klüp kuran kadın-erkekli grup bu kez de yeni yıla girmeden önce okyanusa dalmak için sabırsızlanıyor.Â
Hepsi iri bedenli bu grubun. Erkeklerin 'slip' mayoları yaygın göbekleri altına saklanmış gibi, kadınlara gelince geçen yıllara kıyasla görünümler değişik. Bikini yok, mayolar tek parça. Yeni yıl akşamı, ertesi gün TV'lerde izlediğim ''yaşam'',''moda'' başlıklı programlar, dergi ve gazetelerde 'Kadınlara müjde, bikiniye elveda.'' anonsuyla kamuoyuna sunuluyor. 1980'lerden bu yana yaz modasına hükmeden mendil boyu bikini, iki but arasında sicimli tanga, teensy (minik) sutyen çıplaklığı da geçici dahi olsa tarihe karışacağa benziyor.

Moda ve eğlence aleminin şöhretleri Stephanie Seymour, Kate Moss, Beyonce, Rihanna, Sofia Vergara tek parçalı mayolar içinde Karayip'lerde yat turu yapıyorlar. Milyarder Rus işadamı Roman Abramovich'in kadın dostları da özel yatlarda güneşlenmek için (tank) sıfatlı tek parça mayoları tercih etmişler. 
Michael Kors, Norma Kamali, Karl Lagerfeld gibi ünlü tasarımcılarda mutlu: ''Bikini, hayal gücünü kullanmaya fırsat bırakmadı. Herşey ortada. Artık kadınlar bedenlerinden utanç duymadan plajlarda boy gösterecekler. Üstelik daha seksi görünecekler.''

Haberin Devamı

Deniz kıyafetleri tasarımcısı Malia Mills ''Kapanma zamanı geldi. Mayo dizaynı yapmak daha heyecan verici. Tek parçalı mayo siparişleri geçen yıla kıyasla yüzde 20 arttı, sürekli butik siparişlerine yetişemiyoruz.''

Fransız mühendis Louis Reard'ın 1946'da icat ettiği, nükleer testlerin yapıldığı mercan adasının 'Bikini' adını alan iki parçalı mayo 1958'de Brigitte Bardot'nun sunumu ile Avrupa'dan başlayıp batı dünyasına yayıldı. Marilyn Monroe, Sophia Loren'in erkeklerde kalp atışlarını hızlandıran bikinili fotoğraflarına karşı süper modeller Cindy Crawford, Cheryl Tiegs ile'10' filmi yıldızı Bo Derek ve Pamela Anderson tek parça mayoları bir süre canlı tuttular. Brezilya ihracatı 'Tanga'ların da ömrü kısa oldu.

New York güncelinde gene şöhretli kişiler ön planda. İyi de kötü de olsa ünlülerin ne yaptığını öğrenmek istiyor. Hangi yeteneğiyle meşhur olduğunu kestiremediğim Kim Kardaşyan ilk yaz başlangıcında anne olacak. Çocuğunun babası rap yıldızı Kanye West. Rap'çıya sırılsıklam aşık olan Kim'in ikinci kocası basketbolcu Humphreis 'aldatıldığını' söyleyip boşanmaya razı olmadığı için evlenemiyorlar. Doğuracağı çocuğun ilk resimleri için Kardaşyan'lar bir milyon doların üstünde para istiyorlar.

Haberin Devamı

Playboy dergisinin sahibi Hugh Hefner 2012'inin son gününde 3'üncü defa dünya evine girdi. Hefner 86, uzatmalı sevgilisi Crystal Harris 26 yaşında. Crystal 2011 haziranında Hefner ile nikah kıyılacağı gün evden kaçmıştı. Playboy patronu bu kez 60 yaş küçüğü kaçak gelini nikah defterini imzalamaya ikna etti.

Yazarın Tüm Yazıları