“Beyaz saç herkese gitmez”

Son dönemde her alanda en belirgin trend tasarımcı-marka işbirliği...

Haberin Devamı

En son, Elidor yeni serisi Co-Creations’ı dünyaca ünlü yedi saç uzmanıyla birlikte tasarladı. Uzmanların yeteneğiyle Elidor’un teknolojisi birleşti ve ortaya daha parlak, daha hacimli, daha düz veya daha kıvırcık saçlar vaat eden ürünler çıktı.

Bu uzmanlarla New York’ta bir araya geldik. Benim ilgimi en çok Rita Hazan çekti. Çünkü kadınlar farklı farklı saç tiplerine sahip olsalar da bir yaştan sonra boya hepsinin ortak paydası. Hazan; Jennifer Lopez, Brooke Shields, Jessica Simpson, Carmen Electra, Jessica Biel gibilerini ideal saç rengine kavuşturan, dünyanın en meşhur boya uzmanı. Ondan öğrenebileceklerimiz olabilir. 

Herkes saçını her renge boyatabilir mi? Mesela benim gibi kestane veya siyah saçlı biri belki en fazla kumrala kaçabilir ama sarışın veya kızıl saçla iyi görünme ihtimali bence sıfır. Ne diyorsunuz?

Doğru tonu seçerse herkes saçını her renge boyayabilir. Koyu kahve saçlı biri saçını platin sarısı değil belki ama koyu sarı yapabilir. Bu onun sarışın olması için yeterli. Başka bir renge yavaş yavaş geçilmeli. Böylesi hem sağlıklı hem uzun ömürlü olur. Durmaları gereken yeri de görürler.

Saç renginin kişinin karakteriyle uyumlu olması gerektiğini söylüyorsunuz. Bir kuaföre ilk kez saçımızı boyatmaya gidiyorsak önce birlikte uzun bir yemeğe çıkıp bizi tanımasını mı sağlamalıyız?

Bazen saç renginden çok kişilikle uyumlu olmanız gerekiyor. Bazıları saçını siyaha boyatmak istiyor ama siyah herkese giden bir saç rengi değil. Gelin görün ki ten rengi çok da müsaade etmemesine rağmen kişiliğiyle siyahı kaldırabilecek kadınlar var. Dramatik giyinir, makyajı dramatiktir ve siyah saç ona gider. Mesele sadece saç rengi değil, kıyafeti ve makyajı da saçıyla ahenk içinde olmalı.

Kadınlar ve kuaförleri arasındaki ilişkiyi obsesif bulmuyor musunuz? Birçok kadın kocasına bile kuaförüne olduğu kadar sadık değil.
Saç mahrem bir şey. Harika bir çanta aldığınızda kenara bırakabiliyorsunuz ama saçınız gittiğiniz her yere sizinle geliyor. Saç kendini güvende hissetmekle doğrudan bağlantılı. Bu yüzden renginin ve tarzının mükemmel olmasını istiyoruz.

Kaybettiğiniz müşterileriniz olmuştur. Bu kendinizi nasıl hissettiriyor?

İşin bir parçası. ınsanlar değiştirmeyi, yeni şeyler denemeyi seviyor. Ama çoğunlukla geri gelirler.

Ben kadınların bir yaştan sonra mini etek giymemesi taraftarıyım. Bazı saç modelleri için de “Bırakalım gençler yapsın” denebilir mi?
Günümüzde kadınlar yaşlandıkça daha genç görünüyor. 50 veya 70 yaşındaki bir kadın iyi görünüyorsa mini etek de giyebilir, uzun saçla da gezebilir. Artık kadınların nasıl görünmesi gerektiğine dair fikirlerimizi değiştirmenin zamanı. 

Beyazları artmaya başladığında saçını boyamak istemeyen kadınlar saçlarının zarif bir şekilde beyazlamasını nasıl sağlayabilir?

Bu çok zor. Saçı daha açık bir renge boyatacaksınız ki fazla kontrast olmasın. Kahverengi ve gridense, sarı ve gri mesela. şimdi moda ama beyaz saç herkese gitmez. Yaşlandıkça cildimizin rengini kaybederiz. Hem cildiniz hem de saçınız renksiz olduğunda ceset gibi görünürsünüz. Beyaz saçlı kadın bol makyaj yapmalı, saçını şık bir modelde kestirmeli ve şık kıyafetler giymeli ki o saç iyi dursun.

Birçok kadın saçını marketlerde satılan boyalarla boyuyor. Bunu destekliyor musunuz?

Bu işlemi evde yapmak çok zor. Eğer iyi yapabiliyorsanız helal olsun. Eğer zorlanı-yorsanız kuaföre gidin. Bakın, “pahalıya saç boyuyorsa iyi kuafördür” diye bir şey yok. Ucuza çok iyi saç boyayan birini de bulabilirsiniz. Kuaföre ten ve göz rengi sizinkine yakın kadın resimleriyle gidin ve istediğiniz şeyi ona söyleyin. Kuaföre asla “Ne istersen yap” demeyin.

SAÇINI BOYATAN ERKEK SAYISINDA PATLAMA OLDU

Erkek olsam saçlarım beyazlasın diye sabırsızlanırdım; erkeklere beyaz saç o kadar çok yakışıyor. Buna rağmen saçını boyatan erkeklere ne diyorsunuz?

Saçını boyatan erkek sayısında patlama yaşanıyor. Ve çoğunlukla evde kendileri boyuyorlar. Erkeklerle empati kurmalıyız. Makyaj yapamıyorlar, saçları beyazlıyor ve yaşlı görünüyorlar. ış hayatında daha genç erkeklerle rekabet ediyorlar. Kadınlar da artık daha genç görünüyor. Bir denge bulmaya çalışıyorlar.
Bu konuda bir şey yapabile-ceklerini anladılar. Saçlarını beyaz yerine siyah yapsınlar demiyorum ama güzel bir kahverengi, belki aralara biraz gri... Saçınızdaki bütün beyazları ellemeden iyi görünmeyi sağlamanın yolları var.

Yazarın Tüm Yazıları