Benim yıldızım C.Ronaldo..

GELENEKTİR; yılın son ayında ödüller dağıtılır.. En iyiler belli olur.. Tartışmalar yaşanır..

Haberin Devamı

Sonunda “Dünyanın En İyi Futbolcusu” ödülünü alır, diğerleri bir yıl sonrayı bekler..
FIFA Başkanı Blatter kendi adayının Messi olduğunu söyledi.. Drogba “Afrika’nın En İyisi” oldu.. Ribery UEFA tarafından “Yılın En İyisi” seçilmişti.. Juventus’lu Pogba Golden Boy ödülünü aldı ve “Yılın En İyi Genç Oyuncusu” seçildi.. Şimdi gözler artık bir klasik haline gelen Golden Ball’da..
Bu önemli ödüle aday gösterilen 23 isim var.. Dünya yıldızları için herkesin görüşü farklı olabilir.. Büyük ihtimalle ödül C.Ronaldo’ya gidecek gibi.. Ödülü alsa da almasa da bana göre dünyanın en iyi futbolcusu Cristiano..

Messi’den üstün yanları

Messi’ye oranla üstün yönleri var Portekizli’nin.. Kanatları çok etkin kullanıyor.. Savunmaya daha çok katkı yapıyor.. Her iki ayağıyla uzaktan şut atabiliyor.. Harika bir zamanlaması ve çok iyi kafa vuruşları var.. Tam bir duran top ustası.. Maçların sıkıştığı anlarda inanılmaz goller atabiliyor.. Messi gibi 7-8 oyuncu çalımlamıyor belki.. Ama daha bitirici anlarda sahne alıyor..
2014 Dünya Kupası elemelerinde Portekiz’in oynadığı 10 maçta da forma giymiş.. 8 golü var.. Play-off’ta sergilediği inanılmaz performans hala akıllarda.. Stockholm’de 3 gol atarak Portekiz’i Brezilya’ya taşıdı Cristiano..
Şampiyonlar Ligi’nde tüm zamanların rekorlarını birer birer kırıyor.. Bir yıl içinde bu kupada en çok gol atan oyuncu oldu.. Bu sezon 4 maçta 8 gol attı.. Geçen sezon 12 maçta 12 gol kaydetmişti.. Bu kadar üst düzey bir turnuvada, üst düzey rakiplere karşı 16 maçta 20 gol..
Ve La Liga.. 17 maç 25 golle başladı bu sezona.. Sakatlığı nedeniyle kaçırdığı 2 lig, 1 Şampiyonlar Ligi maçı var Ronaldo’nun.. Bu üç karşılaşmada da Ancelotti onu tedbir amaçlı oynatmadı.. Oysa Portekizli yıldız, üç maçta da sahada olmak istiyordu..

Haberin Devamı

Aklında futbol var

17 yaşında Sporting Lizbon’la oynanan bir hazırlık maçında Alex Ferguson’ın gözüne çarpmıştı Ronaldo.. Sporting alt yapısında yetişmiş, Lizbon’un arka sokaklarında futbola başlamıştı.. Manchester’da müthişti.. Gol kralı oldu.. Şampiyonlar Ligi’ni kazandı.. Olgunlaştı, tüm dünyaya kendini kabul ettirdi.. Real’e büyük paralarla geldi.. Bale’in transferinden sonra sözleşmesi 5 yıl daha uzatıldı.. Artık aklında sadece gol atmak, gol attırmak, kupa kazanmak, omuzlara alınmak ve alkışlanmak var.. Aklında sadece futbol var, işi var.. Messi’ye saygım büyük.. Küçük Dev Adam’ı da çok seviyorum.. Ama ikisi arasında bir tercih yapıldığında benim oyum Cristiano Ronaldo’ya..

Haberin Devamı

Tüm zamanlardaki TOP 10’um

1-Maradona
2-C.Ronaldo
3-Ronaldo
4-Messi
5-Zidane
6-R.Baggio
7-Ronaldinho
8-Platini
9-Van Basten
10-Iniesta

Türkiye’ye gelen en iyi 10 yabancı

1-Hagi
2-Alex
3-R.Carlos
4-Ribery
5-Drogba
6-Schumacher
7-Simoviç
8-Baljiç
9-Popescu
10-Şota

NOT: En iyi 10 yerli tartışmasını haftaya bırakıyorum..

Yazarın Tüm Yazıları