Bekir Coşkun: Gen...

Bekir COŞKUN
Haberin Devamı

Bakın MHP'li Sağlık Bakanı ‘‘Sonra yabancılar genlerimizi öğrenir’’ diye Babuna kan kampanyasına karşı çıktı.

Bakan dediğin başka olur.

Yabancılar genlerimizi öğrenirlerse biz ne yaparız?..

Kimi bilim merkezlerinde idrardan da gen araştırması yapılmaya başlandı. O zaman yurtdışına giden devlet büyüklerimizin birer lazımlıkla gitmeleri, öyle rastgele çiş yapmamaları gen güvenliği açısından şart.

Ya büyüklerimizin genleri saptanırsa?..

*

Babuna kampanyası bir sivil hareketir. Dramatik, acılı, umutsuz bir kampanya... Rezil bir durumda olan sağlık hizmetleri karşısında, çaresiz hastaların kendi başlarının çaresine bakma çırpınışı...

İllerde, ilçelerde duyarlı insanlar kampanyaya katılıyorlar.

Bu; bir diyaliz makinesi olmadığı için çocukların öldüğü, hastanelerin mikrop yuvasına döndüğü, insan yaşamı üzerine kurulan para dolaplarının başını alıp gittiği, sağlık çetelerinin hastaları soyduğu bir ülkede toplumun direnişidir.

Sağlık Bakanlığı var mı?..

Yok...

Lösemili hastalar ölüme direniyorlar, kitleler onları destekliyor, o kadar.

*

Ama Sağlık Bakanı, ‘‘Stratejik önemi olan bazı konuların dünya laboratuvarlarına peşkeş çekilmesini istemiyoruz’’ diyerek, yabancıların genlerimizi öğrenmelerini tehlikeli buldu.

İnsan kopyalama noktasına gelen yabancılar ‘‘Acaba Türkler'in genleri nasıl?..’’ diye oturup zaman harcarlar mı dersiniz?..

Hadi öğrenseler ne olur?..

Diyelim ki genlerimizi öğrendiler, ne çıkar?..

Peki, yabancıların kurdukları hastaneler ne oluyor?..

O zaman başı-kıçı ağrısa yurtdışındaki hastanelere koşup tenleri ile, genleri ile yatan devlet adamlarına, milletvekillerine, bakanlara, yüksek bürokratlara, Sağlık Bakanlığı ‘‘gen gizliliği’’ nedeniyle izin vermesin. Yurtdışına çıktıklarında da korumaların koltuklarının altında birer lazımlık...

*

Yurtdışındaki laboratuvarlara ödenen parayı içine sindiremeyen özel sağlık kuruluşları ile onları destekleyen bürokratların genleri harekete geçmiş olmasın.

Çünkü bizim genler belli olmaz...

Orada her saniye ölümü bekleyen insanları ve onların ölüme karşı kurdukları dayanışmayı kim düşünür?..

Kim?..



Yazarın Tüm Yazıları