Bebek Parkı’nın köpekleri hayatta mı

Fırsat buldukça Bebek Parkı’na gitmeyi çok seviyoruz. Park, benim için yıllardır orada yaşayan küpeli sokak köpekleriyle tamdı.

Geçen sene parkta yapılan düzenleme çalışmalarında bir süre etrafa dağılmışlardı ama işler bitince hemen geri döndüler. Büyüğüyle küçüğüyle, aralarında yılların demirbaşı ve gazetelere çok kere haber olan Karam da bulunan köpeklerimiz, bir süre önce tamamen yok oldular. Belediye, Hasdal Barınağı’na götürmüş.
Sebebi çok acıklı, bizim zavallılar tek kelimeyle iftira kurbanı oldu. Efendim, parkın karşılarına denk düşen boş bir arazide Hasan isimli bir şahıs yaşıyor. Hasan bir tür meczup, yanında 10 köpekle, bazen de omuzunda kuşla dolaşıyor. Bu gezilerini arada sırada pantolonsuz veya çıplak olarak da yapıyor. İlginç bir şekilde hayvanlar onu seviyor. Ama Hasan hayvanları gerçekten seviyor mu, işte ondan emin değilim! Çünkü yanında gezdirip birlikte yaşadığı köpekleri saldırgan olmak üzere eğitiyor, hem de nasıl! Parkta Hasan’ın köpeklerini görenler gitme zamanının geldiğini anlar çünkü köpeklerin bir anda size veya evcil hayvanınıza saldırması olası. Geçenlerde de böyle bir şey yaşanmış. Hasan’ın köpekleri parktan geçen birine saldırınca, belediye devreye girip Hasan ve maiyeti yerine bizim zavallıları Hasdal’a götürmüş. “Şikayet var, biz birkaç köpek toplayalım da, gerçekten saldıranlar olup olmadığı beni ilgilendirmez” tavrı...
Karam ve diğerlerinin şu an hayatta olup olmadığını bilmiyoruz. Yapacak bir şeyimiz olmadığını bildiğimiz için gidip arayamıyoruz bile. Parkta buluşan köpekseverler, vicdanımızı hiç de rahatlatmayan ama gerçeğin daha da çok üzeceğini bildiğimiz ortak bir sessizlik içindeyiz. Bebek Parkı’nın uysal, tatlı köpekleri nerede? Hayattalar mı?
Yazarın Tüm Yazıları