Bakan ile valinin gergin anları

Hacı Ömer Sabancı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen ‘Türkiye 13. Halk Oyunları Yarışması’nın finali, önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Birinciliği Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü’nün (TUFAG) aldığı yarışmanın galasına Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler, Güler Sabancı ve Türkan Sabancı da katıldı. Bakan Atilla Koç ile Vali Muammer Güler arasında yaşanan gerginlik ise geceye damgasını vurdu. Koç, yarışma bitiminde yanına gelen Güler’e, davetlilerin yanında ‘Sayın valim, ben 20.00’den beri buradayım, siz neredesiniz. Burada çok güzel şeyler yapılıyor ama siz yoksunuz’ diye çıkıştı. Bunun üzerine Muammer Güler, ‘Sayın Bakanım, bir okulun davetindeydim, uzun sürdü. Malum İstanbul’un trafiği çok yoğun. Dua edin gelebildim. Geldiğim halde serzenişte buluyorsunuz’ diye yanıt verdi. Gecenin sonunda ise Bakan Koç, Vali Muammer Güler’i makam otosuna alarak AKM’den ayrıldı.

Turizm ve Kültür Bakan Atilla Koç, yarışma bitiminde yanına gelen İstanbul Valisi Muammer Güler’e organizasyona geciktiği için çıkıştı. Güler de, trafik yoğun olduğu için geç kaldığını söyledi.

Bakan Koç’un makam otomobilinin içindeki bisküviler gözden kaçmadı.

Rus manken Anjelika’nın, üzerinde kalp içinde bir Sakıp Sabancı fotoğrafının ve ‘Daima gönlümüzde’ yazısının bulunduğu giysiyle davetlileri selamlaması, Sabancı Ailesi’ni duygulandırdı.

Müzeyyen Senar tarihi

Müzeyyen Senar’ın 75 yıllık sanat yaşamını anlatan biyogrofik kitabının tanıtımı geçtiğimiz gece Maçka Antik A.Ş’de yapıldı. Kitabı yazan Radi Dikici, yaptığı konuşmada ‘Senar’ın kendine has ses rengi, görev ciddiyeti ve sorumluluk anlayışını ekleyerek 75 yılını kitaba sığdırmaya çalıştım. Senar da bana yardım etti. Kitabı dört senede bitirebildik’ dedi.

Demet’in çıtırı

Demet Akalın, son zamanlarda çok mutlu... İstanbul gecelerinde genç bir erkekle görünmeye başlayan Akalın, onun sevgilisi olduğunu da saklamıyor. Partnerinin kim olduğunu soranlara ‘O benim çıtırım’ diye yanıt veren şarkıcı, önceki akşam yeni sevgilisiyle yine yollardaydı. İkili Reina’da başladıkları gece turunu Beyoğlu’ndaki mekanlarda noktaladı.
Yazarın Tüm Yazıları