Aykut’un planı

F.BAHÇE’nin teknik patronu Aykut Kocaman gelecek sezonun şablonunu kafasında oturtmuş ve yapılacak transferleri belirlemişti. Kocaman’ın Şampiyonlar Ligi’nde gelecek sezonda sisteminin en önemli parçası ise Trabzonspor’dan ayrılan ve bonservisi elinde olan Selçuk İnan’dı...

Aykut Kocaman tüm planlamalarını Emre, Mehmet Topuz ve Selçuk İnan’dan kuracağı orta alan üzerine inşa etmişti. Emenike transferini de bu nedenle istiyordu. Emenike’ye kavuştu. İki akıllı teknik adam Kocaman ve Fatih Terim, kendi takımlarına en çok katkı sağlayacak oyucular olarak zaten Emenike ve Selçuk İnan’ı belirleyecekti. Terim de Emenike’yi çok istiyordu ama alamadı.
Dengeler bozulacaktı
Kocaman da hem Emenike’yi hem de Selçuk’u alıp kadrosunu daha da güçlendirmek istiyordu. Ancak Selçuk’un Galatasaray tercihi, Kocaman’ın planlarının dışına taşıdı. Şartlar ortadaydı. Fenerbahçe yönetimi önümüzdeki sene sözleşmesi bitecek Emre’nin, Mehmet Topuz’un, şu an Fenerbahçe’den aldığı 1.5 milyon Euro yıllığa sözlü olarak yükseleceği sözü verilen Gökhan Gönül ile birlikte müthiş bir mali külfet ortaya çıkacaktı.
Aynı zamanda takım içi mali dengeler de bozulacak. Fenerbahçe bir taşla 4 kuş vurayım derken, 4 kuşundan da olmayı göze alamadı ve G.Saray’a yıllık maliyeti 4 milyon Euro’ya mal olan Selçuk İnan transferinden vazgeçti.
Bu açından Fenerbahçe yönetiminin yaptığını doğru bulmak gerek. Şimdi Kocaman bir tercih yapacak ya gelecek sezon uygulamayı düşündüğü 4-3-3 sisteminden vazgeçecek ya da Selçuk ayarında sert bir yabancı bir orta alan oyuncusu alınmasına çalışacak. İşte edindiğimiz bilgiler sonrasında 2011-12 sezonunda Kocaman’ın kafasındaki Fenerbahçe...
Cristian gidecek
Aykut Kocaman’ın düşündüğü kadroda en önemli isim olan Selçuk İnan’ın transferinin olmaması Cristian’ın kaderini de olumsuz etkiledi. Cristian’ın gitmesine izin verilecek ve orta alanda iyi top kullanabilen bir sert oynayabilen, takıma katkısı yüksek bir yabancı arayışına başlanacak.
GÜİZA VE BİLİCA’YA TEŞEKKÜR
Kocaman’ın gelecek sezon için düşündüğü kadroda Güiza, Bilica, Uğur Boral ve İlhan Eker yok. Bu oyunculara katkılarından dolayı teşekkür edilerek yollar ayrılacak.
SEMİH TAKIMDA KALACAK
Semih Şentürk’ün takım içindeki rolünü çok önemli bulan Aykut Kocaman tecrübeli oyuncunun takımda kalmasını istiyor. Kocaman, Semih ile kesin olarak anlaşılması gerektiğini düşünüyor.
EMENİKE 4-3-3’ÜN SAĞINDA
Kocaman, Emenike’yi gelecek sezon uygulamayı düşündüğü 4-3-3 ve 4-6-0 sistemlerinde sağ kanat için düşünüyor. Güçlü yapılarıyla rakip savunmaları sağdan Emenike soldan Niang ile delmeyi planlıyor. Bir çok kişinin ortak görüşü Emenike’nin Niang’dan daha çok gol atacağı.
VOLKAN BIRAKILMAYACAK
Avrupa’ya gitme planları olan Volkan ikna edilecek. Şampiyonlar Ligi hedefleri için Volkan Demirel’in tecrübesine güvenen Kocaman tecrübeli kalecinin kalması için ikna edilmesini istiyor.
GENÇ VE YABANCI STOPER ALINACAK
Kocaman’ın kafasındaki takımda yedek beklemeyi kabullenecek, gelecek vadeden bir stoper var. Bu isim henüz netleşmedi ancak araştırmalar sürdürülüyor. Genç bir yabancı stoper alınacak.
GÖKHAN’DA İYİLEŞTİRME YAPILACAK
Fenerbahçe’den yıllık 1.5 milyon Euro alan Gökhan Gönül’ün ücreti yıllık 2.2 milyon Euro’ya çıkartılacak. Takımın en önemli oyuncularından biri olarak gördüğü Gökhan’ın hak ettiği ücreti almasını isteyen Aykut Kocaman bu konuda da yönetime raporunu verdi. Yönetimin de şifahen Gökhan Gönül’e ‘Kafanı rahat tut, hakkın olan parayı size ödeyeceğiz’ dediği öğrenildi.
VE SÜRPRİZ... YOBO KALIYOR
Takımdan ayrılmasına yüksek ihtimalle bakılan Joseph Yobo’nun teknik heyet tarafından kalmasına karar verildi. Aykut Kocaman, Lugano ile iyi bir ikili oluşturan Nijeryalı oyuncunun takımda kalması için çalışmalara başlanmasını istedi.
Yazarın Tüm Yazıları