Ayak kirasıyla dünya birincisi

Çılgınca bir on gün geçirdik. Sanmayın barlarda, klüplerde, eğlence yerlerinde küfelik oluncaya kadar içip sabahladık son uğradığımız mekanda. Manhattan büyülü bir ada, yerkürede ne ararsan burada, artısı ve fazlasıyla.

Haberin Devamı

Moda Haftası ardından BM'de toplantılar başladı. Yenilenme sürecine giren binaya ulaşmak başlı başına sorun. Bina etafında enlemesine, boylamasına, çaprazlama turlamak gerekiyor.Sonra kapılarda kuyruklara girip elektronik cihazlarda aramadan geçmek lazım. Bina içinde tekrar yürünecek, yeniden kontrollara girilecek, kimlik kartları gösterilecek. Beş dakikalık iş için yarım saat harcanıyor.

Amerika'nın gücünü, büyüklüğünü bilmeyen yok.Ama dev ülkenin kalbinin attığı Manhattan'da paranoya hüküm sürüyor. Başkan Obama BM'ye  geleceği zaman güvenlik birimleri yarım saat önceden çevreyi kordona alıyor. Cadde kavşaklarında kum kamyonları trafiği kesiyorlar.Sıra gövde gösterisine geliyor. Düzinelerle polis motosikleti, zırhlı araçlar, kucakta taşınan uzun silahlar, tepede polis helikopteri, yüzlerce resmi ve sivil polis BM mahallesine el koyuyor. ABD başkanı kendi ülkesinde bir yerden bir yere  araç,silah, özel güç donanımıyla gidiyor.

Haberin Devamı

Şehirde başka ne oldu geçen hafta derseniz yanıtımız var. Lüks alışverişin merkezi Fifth Avenue dokuzuncu kere dünyanın kirası en yüksek caddesi seçildi. 57'inci Sokak ve Madison Avenue arkadan geliyor. Cushman and Wakefield şirketinin raporuna göre Fifth Avenue'de 929 cm. karelik yerin aylık kirası 1,158 dolar. Ayaklarınızı birleştirip yandan dört parmak ekleyerek kare yapın, 929 cm. kare hakkında fikriniz olur. Fifth Avenue ve 49'uncu sokaktan 60'ıncı sokağa yürüdüğünüzde dükkan, mağaza kiraları 1,000 dolara düşüyor. Emlakçılar moda, takı, güzellik malzemesi şirketlerinin astronomik fiyatlı dükkanları kiralama yarışında olduklarını söylüyor.

Ayrı bir yarış ise Park Avenue'de bir açık artırma şirketinde. Avrupa'nın kraliyet aileleri, varlıklı sanayiciler bir takı müzayedesinde servetlerini yarıştıracaklar. Müzayedeye son anda Prenses Diana'nın kolyesinin katılacağı açıklandı. Ünlü takıcı Garrard'ın Diana için hazırladığı kolyede 241 pırlanta, 7 Pasifik incisi var.1,5 ile 2 milyon dolar arasında alıcı bulması bekleniyor.

Clinton'ların tek kızı olan Chelsea'nin evliliğinde damat babasının resminin niye çekilmediği merak konusu oldu. Meğer Chelsea'nin kayınpederi Ed Mezvinsky sabıkalı imiş. Cezaevinde beş yıl hapis yattıktan sonran serbest bırakılan baba Mezvinsky aynı zamanda 2011 ylına kadar gözaltında yaşayacak. Damat Marc'ın babası ayrıca 10 milyon dolar zarar tazminatı da ödeyecek.
Fransa'nın bir numaralı leydisi,  eskinin süper modeli Carla Bruni başbakan kocası Sarkozy ile Manhattan'da romantik geceler geçirdi. Sarkozy BM toplantıları için New York'a geldi. Karı-koca başbaşa lüks lokantalarda mum ışığında yemek yediler, sabah saatlerinde Central Park'ta yürüyüşe çıktılar. Ünlü çifti kimse rahatsız etmedi.

Haberin Devamı

Ama konu İran lideri Mahmud Ahmedinejad olunca durum değişti.  İsrail elçiliğine bir sokak mesafede Hilton otelinde kalan Ahmedinejad'a karşı sık sık gürültülü protesto gösterileri yapıldı.

Boğaz kanseriyle mücadele eden Oscar ödüllü Michael Douglas moral pompalamak için eşi Catherine-Zeta Jones ile davetlere katıldı, son çevirdiği 'Wall Street'in galasına da yetişmeyi ihmal etmedi. Cadde-sokakta gezinirseniz Michael-Catherine çiftini, şarkıcı Bon Jovi'yle karısı Dorothy, Naomi Campbell, Uma Thurman'la karşılaşmanız, kıyasıya kavga ederken son anda boşanmaktan vazgeçen mültümilyoner Peter Brandt ile süper model karısı Stephanie Seymour'u, daha pek çok ünlüyü görmeniz mümkün. Başta söyledik, burası New York diye.

Yazarın Tüm Yazıları