Avcı havayı değiştirdi

TÜRKİYE, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde Avusturya'da yaptığı üçüncü hazırlık maçında Bulgaristan'ı 2-0 yenerken alkışlanırken çöken ve biten ruhu da geri getirdi

Haberin Devamı

Tecrübesiz ve genç Gürcistan ile disiplinli Finlandiya ile yapılan hazırlık maçlarının aksine daha tempolu ve diri bir kadro çıkartan Abdullah Avcı'nın sistemi geçmiş dönemden çok farklıydı.

Emre Belözoğlu, Nuri, Burak ve Arda gibi dört usta kramponun yönetiminde savaşan, Alman futbol kültürü alan genç yıldızların gayretleri inanılmazdı.

Avcı tarafından seçilen gençler Avrupa'da yetişmenin farkını fark ettirdiler. Türk futbolcusunun beceri yeteneği ve yaratıcılığı dünyanın birçok ülkesindeki meslektaşlarının çok çok üstünde. Önemli olan bu yeteneklerin disipline edilmesinin farkında olan Abdullah Avcı ve yönetimini bundan böyle zor bir süreç bekliyor

Bulgaristan Milli takımı önündeki ilk on birde, Süper ligde yer alan Mert Günok, Bekir İrtegün ve İsmail Köybaşı’nın dışındaki 8 oyuncu Avrupa standartlarında yetişmenin rahatlığıyla farklarını fark ettirdiler ve keyif verdiler. Milli takımda ilk kez müthiş oynayan ve Köybaşı’nın sakatlanması Türk futbolu için önemli kayıp. Kısa sürede iyileşip takımda yerini alır.

Haberin Devamı

Avcı'nın doğru strateji ve çalışmayla 2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri öncesi önü açık bir ekip oluşturduğuna inanmaya başladım. Türk futbolcusunun en büyük sorunu egoların yüksek oluşu. Törpülenmesi şart. Bu olay futbolcu profilini tamamen olumsuz yönde etkiliyor.

Birinci bölge defans hala kanayan yara. Serdar Kurtuluş’un esas bölgesi orta alan olmasına rağmen defansta inançlıydı. Bekir ve Ömer Toprak  ve Hasan Ali Kaldırım verilen göreve oturamıyor. Defansın tecrübeye ihtiyacı var.

EKSİKLİK GİDERİLMELİ

Milli takımın Gürcistan, Finlandiya ve Bulgaristan karşılaşmalarında oyun disiplini yerleşmesi zaman alacak. Tüm bölgelerde takım savunması çok zayıf savunma yapmasını bilmiyor.

MERT MÜTHİŞ

Kaleci Mert beklenin çok üstünde tempolu ve akıllı. Bir kaç maç tecrübesi ile ay yıldızlı kalenin vazgeçilmezi olacak. Cenk, Volkan ve Sinan inanılmaz rekabette

İkinci bölge zenginlik fışkırıyor. Emre, Arda, Nuri vazgeçilmez. Üçüncü bölgede becerikli bireysel yetenekli futbolcular takımın havasını değiştirdi. Sercan Sararer her an pozisyon buldu, rakip defansta tehlike oluşturdu. Burak Yılmaz ikinci yarıda oyuna girdiğinde klasını attığı nefis golle süsledi. Çift forvetli sistemde Sercan ve Burak’ın rakip defansların belalısı olacağından şüphem yok.

Haberin Devamı

Türk Milli Takımı Avusturya'daki uyum ve hazırlık kampında pes etmeyen, koşan ve savaşan bir ekip oluşumu görüntüsü vererek Portekiz’e geçti.

Abdullah Avcı ve ekibi 2014 Dünya Kupası Grup Elemelerinde takım birlikteliğinin temellerini attı. Bu bina kolay kolay yıkılmaz aksine yükselir. Avcı geçmiş dönemde kendi takımlarında bile yer almayan ay yıldızlı takımda abonman kartları ile oynayanların yerine yüreklerini ortaya koyarak savaşanları tercih etmesi başarıya giden yolu aydınlattığının sinyalini verdi.

 

Yazarın Tüm Yazıları