Aristokrasi, polisiye, komedi. Sıra fahişelerde

Bir İngiliz kentinde evden dönüşme otelin resepsiyoncusu bir konuğun mesajları naklediyor. Şen-şakrak, iki cümlede bir kahkaha atan resepsiyoncu beklediğimi farkedince ‘’Beni çekeceğine bu güzel hanımı görüntüle.’’dedi. Dünya Güreş Şampiyonluğu’nu izlemek için geldiğim Manchster’de kaldığım otel görevlisi güreşçimiz Ahmet Ayık’ı görür görmez tutulmuştu. Magazin haberi olur diye arada bir resmini çekiyordum.

Haberin Devamı

İşaret ettiği kumral, vasat üstü güzel değildi. Yanıt vermedim ama otelci kız ısrarlıydı: ‘’Biliyormusun kim o?’’ Hayır. ‘’Mandy Rice Davis.’’ Duraklayıp, belleğimi zorladım. Mandy McMilan hükümetini düşüren hayat kadını Christine Keeler’in can dostu idi. Cam gibi yanakları vardı, sarı saçları alnını kakülle kapayıp siyah kirpikleriyle birleşiyordu. Yanaklarına çil basmış kumral kadın, Mandy değildi.  Öne eğilip ‘’Bu Mandy ise ben de Prens Philip’im.’’dedim.

Konuşmamızı dinleyen kadın anide bileğimi yakaladı: ‘Gel benimle.’’ Koridoru geçtik, son odaya gelince kapıyı açarken ‘’Sırtını çevir, tamam dememi bekle.’’dedi. 10 dakika sonra arkamdan ‘’Dönebilirsin.’’diye çağrı geldi.

Döndüm, karşımda Mandy Rice Davis. Sarışın saçları, kirpikleri çift kat, enfes bir makyaj, tek bir çil dahi yok yüzünde. Köşede uzunca bir masa, üstünde düzineyle hepsi sarı perukalar, spreyler, pudra, krem kutuları. Kendisini İngilizlerin milli kahramanı Amiral Nelson’ın metresi Lady Hamilton’a benzeten Mandy otel odasında şahsına ait güzellik salonu kurmuş. Her kadını güzel yapmanın mümkün olduğunu görüyorum.

Haberin Devamı

Christine ile Mandy’nin bir klüpte striptiz yapmak için gelmişler. Mandy tanınmamak için değişik perukayla sokağa çıkıyormuş. Güreşçilerle tartıya giderken otel lobisinde Mandy’e rastlıyorum. Geçerken yanındaki esmere birşeyler fısıldıyor, kadın dönüp bakıyor, gözgöze geliyoruz. Esmer, Christine Keeler.

Christine-Many ikilisi Londra’nın en pahalı hayat kadınları idi. Yakın arkadaşı Mandy ile sosyete doktoru Stephen Ward’un evinde kalırlardı.Ward aristokrat, politikacı ve işadamı müşterilerine kadın pazarlardı. Soğuk Harb’in doruğuna eriştiği 60’lı yılların başında Lord Astor’un davetinde Christine’i Harp Bakanı John Profumo ile tanıştı. Baron unvanlı Bakan aktris Valerie Hobson ile evliydi. Bir gazete hayat kadınının  hem Profumo  hem de Rus Deniz Ataşesi Yevgeny Ivanof’a metreslik yaptığını yayımladı. Bakan ilkin ilişkiyi yalanladı, sonra Avam Kamarası’nda ‘’Yalan söyledim.’’diyerek Harp Bakanlığı’nden istifasını açıkladı. Skandal neşriyattan bunalan Başbakan Harold McMillan 1963 sonunda istifa etti. İngiltere’de hükümet krizi başladı. Kadın  satıcılığından hakkında dava açılan Dr. Ward karar gününde evinde ölü bulundu. Muhalefet NATO sırlarını açıklar  kaygısıyla Stephen Ward’un suikaste kurban gittiği iddiasında ısrarlı.

Haberin Devamı

Christine hakında ‘’ Skandal’’, Keeler Olayı’’gibi filmler çevrildi, şarkılar bestelendi. Hayat kadını dokuz ay hapis cezası yedi. Çıplak,tahta iskemleye tersten oturmuş pozu en seksi resim seçildi. Mandy bir İsrail’li işadamıyla evlendi, Telaviv’de lokanta ve klüpler açtı.

Profuma sosyal yaşamdan uzaklaştı. Toynbee Hall’da yoksullara 20 yıl gönüllü hizmet etti. Bağış kampanyasıyla ihtiyaçlarını karşıladı. Bir yakın dostuna gerekirse yoksullar evi tuvaletlerini temizleyeceğini söyledi. Margaret Thatcher 70inci doğum günü partisine Profumo’yu davet etti, yemekte Kraliçe Elizabeth’in yanına oturttu. Profumo 2006’da 91 yaşında vefat etti.

Fahişe skandalı önümüzdeki aylarda Broadway’e gelecek. Müzikal projesinin başında Andrew Lloyd Webber var. Artist avcıları Christine, Profumo,Mandy, Ward’u canlandıracak aktörleri arıyor. Lloyd Webber ise Barbados’daki evinde beste çalışmalarını sürdürüyor. İngiliz TV dizilerine düşkün Amerikalılar hayat kadını Keeler’in Broadway’e gelmesini dört gözle bekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları