Araştırmacı gazeteciliğim sürüyor

DÜN yağan mektuplardan anladığım kadarıyla ‘‘penis kuklacıları’’ konusunda dünyada en az bilgi sahibi olan insan galiba benmişim.

Dünyanın hemen her ülkesindeki Türklerden dünkü yazımda bahsettiğim ‘‘penis kuklası’’ şovu hakkında bilgi yağdı. Dahası bu şov Amerika'da HBO televizyonunda da gösterilmiş. Bunu da kaçırmışım. Ayrıca adamların www.penispuppeteers.com adresli internet siteleri, haklarında yazılmış kitap ve dünyanın hemen her ülkesindeki gazetelerde şovları hakkında yazılmış güzel yorumlar da varmış.

Anlayacağınız dün bilmeden dünya çapındaki bir fenomene parmak basmışım.

Araştırmacı gazetecilik kariyerimdeki bu haber atlama olayı nedeniyle siz velinimetim okuyucularımdan binlerce kez özür diliyorum.

* * *

Meseleyi biraz daha derinden inceleyince şovu sahneye koyan iki Avusturalyalı gence hayranlık duymamak elde değil. Üstlerine sadece bir şal alıp çıplak olarak sahneye çıkıyorlarmış ve bir tanesi seyirciye konuşurken diğeri arkasını dönüp, penisine bir şekil verdikten sonra bunu seyirciye gösteriyormuş. 2 dakikada bir yeni penis şekliyle seyircinin karşısına çıktıkları ve programın da 90 dakika sürdüğü hatırlanırsa bu, eğer aritmetiğimde bir hata yoksa, toplam 45 değişik penis modeli anlamına gelmektedir.

Sevgili okurlar, her şeyi bir yana bırakın ama bu gerçekten de takdir edilmesi gereken bir şey değil mi Allah aşkına!

Nasıl şekiller verdiklerini öğrenince insanın takdir hissi daha da artıyor yemin ediyorum. Örneğin hamburger şekli veriyorlarmış penislerine. Bir tanesi penisini yatay olarak yatırıp bir yumurtalığını üste diğerini de alta koyuyor ve seyirciye dönüp ‘‘İşte hamburger’’ diye bağırıyormuş.

Bu iki insanı şarlatan olmaktan kurtaran, onları gerçek bir sanatçı ve bana kalırsa da birer deha haline getiren detay da işte bu noktada yatıyor sevgili okurlar. O detay da penisin yatay durmasında sevgili okurlar. Yarı ereksiyon halindeki bir penisin yatay haldeyken üstü ve altının tamamen simetrik bir halde yumurtalık arasına alınabilmesi fantastikten de öte adeta imkánsız bir olay olmalı.

Ve bu noktada da bir uyarı yapmak zorundayım. Biz erkekler bu tür konularda hafif geri zekálıyızdır. Hatta hafiften de öte geri zekálıyızdır.

Örneğin şimdi ben eminim ki aranızda bu anlattıklarımı sırf eğlence olsun diye denemeye çalışacak adamlar mutlaka vardır.

Şovu sahneye koyan iki genç hem tiyatroda hem sitelerinde hem de kitaplarında ‘‘BU YAPTIKLARIMIZI SİZ SAKIN EVDE DENEMEYİN’’ uyarısını yapıyorlar.

Benden de size amca tavsiyesi, bu öneriyi dikkate alın olur mu!

Şunu unutmayın, penis de kırılabilir, orada öyle hiç kırılmaz gibi duruyor ama durum öyle değil, amcanıza inanın!

* * *

Ayrıca penise ‘‘Kentucky Fried Chicken’’ şekli de veriliyormuş şovda.

İşte bunu anlamadım, okuyuculardan bunun tarifi de gelmediğinden şimdi de kafayı buna taktım. Kentucky Fried Chicken kızartılmış tavuktur ve umarım gençler sırf şov olsun, sırf alkış toplayalım diye böylesine çılgınca bir işe de girişmiyorlardır sahnede. Bunun yanında daha anlaşılabilir şekiller de varmış şovda. Örneğin bir tanesi amuda kalkıyor sonra bacaklarını iki yana açıyor ve ‘‘İşte karşınızda gece uykusuna geçmiş olan bir yarasa’’ diyormuş.

Bundan anladığım kadarıyla bu iki genç penis konusunda var olan iki farklı teori arasındaki kavgada yerlerini net olarak belirlemiş durumdalar.

Bir teori ‘‘Büyüklük önemli değildir’’ diyor, diğeri de ‘‘Büyüklük kesin olarak önemlidir’’ görüşünde ve siz isterseniz bana acele sonuca atlayan insan muamelesi yapın ama amuda kalkıp da cinsel bölgesinin uykuya dalmış bir yarasa olduğunu iddia edebilen bir insanın ilk teoriye saygı duyabilmesi bence mümkün değil.

* * *

Biliyorum okurken bazılarınıza itici geliyor bunlar ama hemen herkesin üzerinde birleştiği nokta bu şovun son derece komik, eğlendirici olduğu yolunda. Seyreden kimseden tepki gelmemiş bu şova. Şimdi artık benim için yapılacak bir şey kalmadı. Bunca yıl penis hakkında teori yaptıktan sonra bu konuyu sonuna kadar tüketmiş olduğumu düşünürken, birdenbire karşıma çıkıveren bu olayı daha yakından incelemem artık kaçınılmaz oldu. Siz velinimetlerim için saçımı bir kez daha süpürge haline getireceğim ve araştırmacı gazetecilik faaliyetine girerek şovu izlemeye gideceğim.

Dün telefonla konuştuk, Hasan Cemal de burada, onu da götüreyim istiyorum bu şova ama ilgi göstereceğini zannetmiyorum. O gerçek bir araştırmacı gazeteci olduğundan 11 Eylül günü hem tarihe tanıklık edip hem de Amerika'nın gizli kodlarını çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ben tarihten sıkıldım ve dahası eğer illa da gizli bir kod çözeceksem, illa da bu gerekiyorsa yani bu Amerikan'ın değil yatay penis ile yapılan hamburger görünümünün gizli kodu olacaktır.

Yazımı bitirirken bu tarihi gerçeği de belirteyim dedim yani!
Yazarın Tüm Yazıları