ANKARA YEMEKLERİYLE BULUŞUYOR

VALİMİZ Sayın Alaaddin Yüksel’in göreve başladığı günden itibaren, Ankara’nın taşıdığı turizm potansiyelinin bilinmesi için yaptığı çalışmaların sonuçlarından biri olan “Ankara Yemekleri” kitabı yayınlandı. Ankara’nın kültürel değerlerinin aktarılması açısından “Ankara Türküleri” CD’sinden sonra gelen bu eserin de, diğerleri için bir yol gösterici olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Baskısı ve görünümü ile gerçek bir prestij kitabı niteliği taşıyan bu eserin, kültürün bir parçası olan Ankara Yemeklerinin, orijinal tanımları ile gelecekte de bilinmesi için önemli bir kaynak olacağına inanıyorum. Öncü, örnek ve destek olanlara teşekkürlerimizle; kitabın talep edenlere ulaşabileceği şekilde çoğaltılmasının da yararlı olacağı görüşündeyim.

DESTEĞE HAZIRIZ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün hazırlanışı sırasında yaptığı değerli katkılarının, bundan böyle de tamamlayıcı projelerle devam edeceğini düşünüyorum. ATİD olarak kitapta yer alan tanımlardan oluşacak bir seminerin, Türkiye Aşçılar Federasyonu ile birlikte yapılması için gerekli desteği vermeye hazırız.
Böylece tanımların, arşivlerden lokantaların yemek listelerine aktarılması mümkün olacak; hazırlık aşamasında Ankara’da yetişen ürünlerin kullanılması ile özgünlük daha da artacaktır. Kalecik yaprağı, Çeltikçi pirinci, Kızılcahamam ve Kazan’ın eti, Polatlı’nın süt ürünleri gibi örneklerini artırabileceğimiz yerel ürünler, özgün yemeklerde kullanılmış olacak.
Mutfak şeflerinin alacakları seminer sonrası, yemekleri uluslararası tatlar olarak geliştireceklerine de inanıyorum. Ayrıca diyetisyen ve beslenme uzmanlarının da yemeklerin kalori, yağ, protein gibi değerlerini hesaplayıp, modern anlamda bir beslenme tarzı için katkı sağlayacakları bir çalışma ortamı oluşacaktır.

Haberin Devamı

AŞEVİ DE DESTEKLENMELİ

Ankara Yemeklerini bulabileceğimiz daha çok Aşevi’nin de desteklenmesi, yine bu güzel projeyi tamamlayacaktır.
Basın, medya ve yayınlar turizm sektöründe iletişimin vazgeçilmezleri arasına girdi.
Bu hafta, Anadolu Ajansı’nın Finans Muhabirliği konusunda açtığı kursu bu açıdan değerlendirdiğimde, turizm sektörü açısından da bir model olabileceğini düşündüm. Kendine özgü bir medya alanı olarak tanımlanan turizm sektörünün, internet ve günlük basın-yayın organlarında sahip olduğu yayın hacmi ve her gün artan turizm gazeteci ve yazarlarının olayları anlama ve anlatma gücüne katkıda bulunacak bir seminer, oldukça yararlı olacaktır.
Finans konusunda açılacak seminerin, genel konular ve basın mesleğine yönelik programları esas alınarak turizme ilişkin olarak geliştirilecek seminerler için ATİD olarak katkıda bulunmaya hazırız.
Bu tür seminerlerin Ankara’nın turizmine de katkıda bulunacağı düşüncesi ile desteklenmesinin yararlı olduğunu ifade etmek isterim.

Haberin Devamı


ALT-YAPI İNŞAAT MEVSİMİ İLE TURİZM MEVSİMİ

Ankara'da yapılan güzel etkinliklere karşılık tatil yörelerimizden “alt-yapı inşaat mevsimi” ile “turizm mevsimi” nin karıştırıldığı yönünde alınan şikâyetler artmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uzun yıllardır uyguladığı ve benimsenen inşaat yasağı nedeniyle bazen tesislerimizin sezonu kaybettiklerine tanık oluyoruz. Buna rağmen turizm yörelerindeki belediyelerin, yoğunluğu dikkate almadan alt yapı inşaatlarına başlaması, gelecek yılları da etkileyecek talep düşüşleri oluşturmakta; Bakanlığın aldığı önlemlerin etkisini ortadan kaldırmaktadır. Tatil beldelerimizdeki belediyelere, ilgili kamu kuruluşlarına gerekli duyuruların yapılmasını siz sayın okurlarımız, tatilcilerimiz ve turizm işletmelerimiz adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza iletmek istiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları