Sahte Psikologlara Dikkat

Psikoloji mezunu olmadığı halde psikolog ünvanıyla danışmanlık veren ve fatura nitelikli dolandırıcılık yapanlara dikkat

Haberin Devamı

Son günlerde sosyal medyada sahte psikolog iddiaları gündemden düşmüyor. Psikoloji mezunu olmadığı halde psikolog ünvanı kullanan ve bu konuda danışmanlık hizmeti verdiği iddia edilen Çağla Düvenci Sönmez, konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapmadı.

Sönmez' in bir üniversiteden çift dal mezunu olarak kendini tanıtması, halkla ilişkiler ajansları ile yaptığı çalışmalarda kendini psikolog olarak lanse etmesi, online danışmanlık vermesi ve bunun bir hizmet bedelinin olduğunu belirtmesine diğer takipçileri gibi ben de şahidim.

Çağla Düvenci Sönmez' in psikoloji bölümünden mezun olmadığına dair resmi teyide muhtaç bilgiler dolaşıyor. İddia sahibinin tarzına ve tavrına bakılacak olduğunda her iki tarafa da mesafeli durmak gerektiği ortada. Çünkü iddia sahibinin kimliği belli değil ve girişimi tamamen belaltı hamleler ve hakaretlerle dolu. Çok çirkin, çok ayıp!

ÇOCUKLARIMIZ KİME EMANET?

Haberin Devamı

Soruya yanıt bulmak için 2014 yılında yazdığım bu yazıyı okuyabilirsiniz. http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/aylin-anne_482/cocuk-ruh-sagligi-kime-emanet_27041343

KINIYORUM!

1. Bölüm mezunu olmadığı halde kendini psikolog olarak tanıtanları,

2. Mesleki ilkelerden uzak duranları,

3. Çocuğun üstün yararı esasını, maddi çıkarla karıştıranları,

4. Kendine ünvan uyduranların nitelikli dolandırıcılık yapmasını...

DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMASI GEREKENLER VAR

Türk Psikologlar Derneği, Türk PDR Derneği gibi meslek dernekleri artık oda olmalıdır. Bunun için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ve TBMM'ye iş düştüğü aşikar.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı özellikle medyadaki kaynaklardan yararlanarak, ekrana çıkanları sıkı markaja almalı.

Televizyon kanalları, halkla ilişkiler ajansları uzman olarak davet ettiği kişinin özgeçmişi hatta diplomasının bir örneğini istemek gibi sorumlu bir harekete imza atmazsa, bu tür sahte psikolog iddialarının ardı arkası kesilmez diye düşünüyorum.

ŞÖHRETİN İYİSİ ve KÖTÜSÜ OLUR

Hep söylerim, ahlaksızlığı bozuk psikolojiyle karıştırmayalım. Bölüm mezunu olmak ayrıdır, meslek ilkelerini içselleştirmek ayrıdır.

İnsanların yaptığı işle davranışlarının örtüşmesi belirli bir ahlak, eğitim ve deneyim ister.

Para hırsını be şöhret tutkusunu iyi yönetemeyen herkes birgün kötü şöhret sahibi olma riski taşıyabilir.

DİKKATLİ SEÇİM YAPIN

Haberin Devamı

Çocuğunuzun beden ve ruh sağlığını, aile hayatınızı, özelinizi işin ehli bir uzmana emanet edin. Dikkatli bir şekilde isim seçmekte fayda var. Kendini herhangi bir konuda uzman olarak tanıtana diploma sormak ayıp değil, yerinde bir davranış olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları