Ekonomik krizin kalkanı Teradata

Müşteriyi tanımanın ve bir sonraki adımını tahmin etmenin kritik önem kazandığı kriz döneminde Teradata çözümleri öne çıkıyor.

Las Vegas’ta yapılan Teradata Partners 2008 etkinliğinde duyurulan ürün ve çözümler, kalabalık müşteri kitlelerine hizmet veren büyük şirketlere dünyayı saran ekonomik krizle daha etkin başa çıkma yolları sunan teknolojiler olarak dikkat çektiler.

Veri ambarı ve iş zekası uygulamaları sunan Teradata çok yüksek miktarlardaki veri yığınlarını çok büyük bir hızla işleyip, analiz etme ve iş kararlarında kullanılabilecek anlamlı bilgilere dönüştürmedeki başarısıyla tanınıyor.

Teradata geçtiğimiz günlerde yapılan etkinlikte "petabyte" seviyesinde veri miktarını analiz edebilen ürünüyle bir bakıma kendi adını da aşmış oldu. Bilindiği gibi "tera" 10 üstü 12 birimi ifade ederken, peta 10 üstü 15 birimi ifade ediyor.

Teradata Extreme Data Appliance 1550, tam 50 petabytelık bir veri analiz gücüne sahip. Teradata Extreme Data Appliance 1550’nin sunduğu güçle şirketler eskiden olduğundan çok daha büyük miktarda veriyi çok daha hızlı analiz edebilecek ve kritik iş kararlarını çok daha isabetli verebilecekler.

Teradata’nın Partners 2008’de tanıttığı çözümler Extreme Data Appliance 1550’ye ek olarak geçen baharda duyurduğu bir dizi ürün ailesinden oluşuyor.

Bu ürün ailesinde Teradata Data Warehouse Aplliance, Active Enterprise Data Warehouse 5550, Data Mart Appliance 500 ve Teradata in a Box bulunuyor.

Teradata genişleyen ürün ailesiyle müşterilerine hem bir platform, hem ürün hem de çözüm sunduğu için artık çok daha farklı büyüklükteki şirketlere hitap ediyor.

Teradata’nın tanıttığı bir diğer yeni uygulaması da, danışmanlık hizmeti olan "Data Quality Scorecard" oldu. Veri kalitesindeki çok küçük ölçekli değişikliklerin bile kurumların karlılık oranlarında ciddi bozulmalarından hareket eden bu inovatif hizmet, hızlı bir şekilde aksiyon planı oluşturulmasına yardımcı oluyor.

eBay’in tercihi Teradata

2002 yılında toplam 14 terabaytlık verisi ile Teradata çözümlerini kullanmaya başlayan dünyanın en büyük e.ticaret sitesi eBay, bugün günde 40 terabyte verinin eklendiği veri ambarı ile dünya devleri arasına girmiş durumda. Teradata’nın eBay’e sunduğu çözümün en önemli artısı paralel işleme becerisi. eBay’in hız ve kullanım kolaylığı açısından tercih ettiği bu çözüm, her gün dünyanın her yerinden milyonlarca insanın 50 bin farklı kategoride alım-satım yaptığı bir İnternet sitesine ait tüm verileri saklamayı sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları