Almeida ile olmaz

BEŞİKTAŞ bu maçı kazansaydı; Avrupa’ya gitme adına önemli bir avantaj elde edecekti. Türkiye Kupası’nın garantisi yok. Beşiktaş eğer kupayı da kazanamazsa, Avrupa için kurulan bu tarihi kadro sadece ligde mücadele etmek zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Bana göre bu sezon ligin kaderini belirleyen oyuncu Almeida’dır. Fenerbahçe maçında o golü atsaydı, Sivasspor maçında da aynı şekilde o golü atsaydı, her şey çok farklı olabilirdi ligde. Top önündeyse, kaleci de yatmışsa ve sen bunu gol yapamıyorsan; demek ki senin golcülüğünde bir sorun var Almeida... Hızlı bir oyuncu değilsin, çalım özelliğin de yok. Tek vuruşlu santrforsan, bu tip pozisyonları gole çevireceksin.
Simao da çok etkisizdi
Almeida, eğer ilk yarıda gidiği pozisyonu gole çevirseydi, Beşiktaş bu maçı farklı kazanırdı. Sadece Almeida mı? Simao’ya bakıyorsun... Çok etkisiz. Şöhretinin, kariyerinin torpilini yaşıyor gibi. Fernandes, klas bir oyuncu, üstün yetenekleri var ama o da arkadaşlarına uyuyor.
Beşiktaş’ta garip bir disiplinsizlik var. Ferrari diye bir oyuncu hakim. Bir var, beş yok. Çok önemli maçlarda kırmızı kartlar görüyor, takımını yakıyor. Daha komiği de ısınırken sakatlanıp, arkadaşlarının sırtında kenara çıkıyor. Onun yerine giren Sivok ise, acemice kartlar görüyor ve takımını 10 kişi bırakıyor. Anlamak mümkün değil.
Disiplin zafiyeti var
Yıldırım Başkan... Transferleri yapıyorsun, ‘üst düzey kadro kurdum’ diye düşünüyorsun. Üst düzey kadro veya üst düzey oyuncu, sadece yetenekle olmaz. Bunun yanında davranış, zeka ve oyun disiplini de çok önemli. Maalesef Beşiktaş, sezon başından beri, bu disiplinsizlikten çok puanlar kaybetti. Beşiktaş’ta, bir disiplin zaafiyeti yaşanıyor. Başkan, bu konuya el at. Bir değil, iki değil, bu hatalar devamlı yapılıyor. Futbolcular şöhretlerine sığınmasınlar, şöhret acımasızdır. Her zaman faydası olmaz, zararı daha çok olur kullanamazsan.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’ın performansını.

BEĞENMEDİM

Tomas Sivok’un vurdumduymazlığı.

DİKKAT

Beşiktaşlı futbolcularda disiplin zafiyeti var. Çok rahatlar.

Yazarın Tüm Yazıları