Alerji tetkiki yaptırmalısınız

YAKLAŞIK 4 yıldır sürekli burun tıkanıklığı yaşıyorum. Doktora gittim ancak sonuç alamadım.

Ayrıca son olarak baharda geçirdiğim rahatsızlık sonrası (bronşit ) sürekli boğazıma takılan ve gıcık yapan balgam var. Bu balgam sesimi kısıyor ve öksürüp balgamı atınca rahat konuşabiliyorum. Burnum ve boğazımdaki bu sorunlarla ilgili olarak ne yapmamı tavsiye edersiniz.

Erol ÖNER

Boğazınıza takılıp sesinizi kısan balgamın bronşitten kaldığını sanmıyorum. Burnunuzun tıkanmasına yol açan etkenin alerjik nezle olduğu kanısındayım. Geniz arkasından gelen akıntı boğazınıza akarak bu sorunlara yol açıyor.

Kulak boğaz ve burun hastalıkları uzmanı bir doktora başvurun. Muayene sonrası alerji görüşünde olursa gerekli tetkikleri ve tedavileri yapacaktır.

Behçet hastalığından şüpheleniyorum

BİR süre önce yayınlanan yazınızı gazeteden okudum. Kendimde bu Behçet hastalığının var olduğundan şüpheleniyorum. Ankara'da veya başka bir yerde gidebileceğim tıp veya sağlık kuruluşu varsa lütfen yerini söyler misiniz? Bu hastalık daha fazla ilerlemeden önlemimizi almamızda yarar olduğunu düşünüyor ve yardımınızı bekliyorum.

Ankara'dan K.DURAK

Behçet hastalığı birçok sistemi ilgilendirmektedir. Bu nedenle birçok uzmanlık dalı bu hastalıkla ilgileniyor. Son zamanlarda özellikle üniversite hastaneleri Behçet Polikliniği adı altında özel birimler oluşturarak çalışmaya başladılar.

Ankara'da olduğunuza göre üniversite hastanelerinden birine başvurabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları