Ak Parti'yi iktidar yapan kim?

Geçen gün Halk TV'de bir vatandaş, Ertuğrul Özkök'e şöyle diyordu: "… Bugün Ak Parti'yi eleştirme hakkınız yok. Ak Parti sizin yüzünden iktidar oldu. CHP'yi eleştirdiniz, Ak Parti'ye destek verdiniz."

Haberin Devamı

Son zamanlarda gerek Doğan Grubu’na, gerekse yazarlarına bu suçlama çok yapılıyor.

Ak Parti’ye oy vermiş ve çevresindeki insanların çoğunluğu Ak Parti’yi destekleyen kişilerden oluşan biri olarak şaşkınlıkla izliyorum.

Ak Parti’yi iktidar yapan ve uzun yıllar iktidarda tutan tek sebep muhalefettir .

“Ak Parti dini kullanıyor” diye eleştirirken parti içi toplantılarında erkeklere “Cuma’ya gidin”, kadınlara da “Ev ziyaretlerine giderken yanınızda başörtüsü bulundurun” diyenlerdir.

Başörtüsü meselesini kullandığı için Ak Parti’ye kızıp “Siz kazanırsanız ne olacak?” sorusuna, “Temizlik işçileri takabilir.” cevabını verenlerdir.

Haberin Devamı

Okuyamayan veya çalışamayan kadınların ekonomik olarak çektiği sıkıntılardan haberi olmayanlardır. Bütün başörtülülerin altın jeep, geziyorlar zannedenlerdir.

Evine ekmek götürmek zorunda olan binlerce kadın var. Ve her seçimde bu kadınlar taşeron işçi olarak ezilse dahi Ak Parti’yi destekliyor. Haksızlıkları görmüyorlar mı zannediyorsunuz?

Çok açık ve net söylüyorum; Bu ülkede başörtülüler Ak Parti’yi desteklemeye mecbur bırakılmıştır.

“Ak Parti başörtü sorununu kullanıyor, üzerinden prim yapıyor.” diyenlere “KULLANDIRTMAYIN!!!” demekten başka ne söylenebilir.

Halkı anlamaya çalışmak yerine, koyun suçlaması yapanların hiç mi suçu yok?

Bakın, Demirtaş “Biz Diyaneti kaldıracağız” diyerek, Türkiye gibi bir ülkede seçim arifesinde çok iddialı bir çıkış yaptı. İşte muhalefet budur. Kolayına gitmemek, zoru seçmek.

Haberin Devamı

Ben dindar bir insan olarak Demirtaş’ın bu çıkışından rahatsız olmuyorum. İktidar olursa ‘Din elden gidecek” diye de korkmuyorum.

Bu çıkışının karşılığında mitingde eline Kur’an’ı alarak ‘Bunların dinle işi yok.’ diye cevap veren Cumhurbaşkanı mı kazanır, Demirtaş mı? Bunu zaman gösterecek.

Bu ülkede din ciddi zarar görüyor. Suçlusu da dindarlardır. Bugün geçmişte zarar gören dindarların hikâyeleri anlatılıyor ve oy isteniyorsa, yarın da dinin nasıl zarar gördüğü anlatılarak oy istenecek bundan emin olun.

Türkiye’de yıkmamız gereken duvarlar var. Bu duvarları hep birlikte ördük, hep birlikte yıkacağız. Belki gücümüz yetmeyecek ama bu uğurda gayret göstermek, insanlık ve vatandaşlık görevimizdir.

Haberin Devamı

Ben ne bir önceki seçimde oyumu AK Parti’ye verdiğim için ‘koyun’ yaftalamasını ne de bu seçimde oyumu AK Parti’ye vermeyeceğim için ‘günahkâr’ yaftalamasını kabul etmiyorum.

Benim kendi doğrularım var, kim doğrularıma göre davranırsa onu destekleyeceğim. Belki yanılacağım ama inandığım şeyin mücadelesini yapmaktan vazgeçmeyeceğim.

Yazarın Tüm Yazıları