Ajda modada da süper star olacak

DÜN 23 Nisan’dı... Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... Şansımıza her 23 Nisan yağmurlu geçerdi ve haftalarca yaptığımız tören hazırlıkları boşa giderdi.

Neyse ki bu sene hava günlük güneşlikti. Ali sabah erkenden okulda yapılan törenlere giderken çok heyecanlıydı. Artık onaltı yaşında genç bir delikanlı olan Oğul’la birlikte Ali’yi okula uğurlarken çocukluğumdaki 23 Nisanların heyecanını tekrar yaşadım.
RALPH LAUREN ARTIK ANKARA’DA
Biz bu sene bayramı bir hafta önceden kutlamaya başladık. Geçen cumartesi Ali ile İstanbul İstinye Park’taki Ralph Lauren’in çocuk koleksiyonunun lansman davetine gittik. Bizi davet eden ise Unitim’in sahibi Burc Cemiloglu idi. Onu tanıyanlar tanır, o Türkiye’ye yabancı markaların gelmesini sağlayan, hep ‘ilk’leri getiren bir iş adamı. Tommy Hillfiger, Bebe, Gas, Accesorize, Camper ve Polo Ralph Lauren şimdi ilk aklıma gelenler. Kanyon’da açıldığı zaman büyük olay olan Harvey Nichols’ın ilk fikir babası da o. İşte bu çalışkan adam benim akrabam. Kendisiyle sık sık bir araya gelir iş konusunda fikir alışverişinde bulunuruz. Geçen hafta beni arayıp da ‘hadi oğlanları da al gel’ deyince atladık gittik. Bir cumartesi öğleden sonra İstanbul cemiyet hayatının çoluk çocuk geldiği partide biz de çok eğlendik. Demet Kutluay kızıyla, her sene bir bebek doğuran meslektaşım Ayşe Kucuroğlu boy boy sevimli çocuklarıyla ilk gözüme çarpanlardı. Bu arada mağazanın yeni dekore edilen çocuk bölümüne bayıldım. Tavandan sarkan balonlar, tahta trenler, kaşmir tavşanlarla, çocuklar için çok keyifli bir alışveriş ortamı sunulmuş. Koleksiyonda erkek çocukları için blazer ceketler ve ekose gömlekler  adeta yetişkin koleksiyonunun kopyasıydı. Babalar ve oğulları için harika bir kombinasyon... Kızlar için romantik, uçuşan çiçekli elbiseler ve onlarla uyumlu güllü şapkalar ‘ahh keşke kızım olsa’ dedirtecek türden. Çocuklarda Burberry  modasından sonra eminim ki bu yaz Ralph Lauren rüzgarı esecek İstanbul’da.
Bu arada Burç bana Ankara’da  Polo Ralph Lauren mağazasının açılışının yaklaştığı müjdesini de verdi. Benim her zaman çizgisini beğendiğim, özellikle  blazerlarına bayıldığım marka İstanbul İstinye Park’tan sonra şimdi de Panora’da, Mayıs ayının ilk haftası açılıyormuş. Ne kadar sevindim anlatamam. Ama şimdilik çocuk koleksiyonu olmayacakmış haberiniz olsun. Dekorasyonu bitmek üzere olan mağazayı geçen hafta gezdim. 600 metrekarelik mağazanın dekorasyonunda aynı Amerika’daki mağazalarında olduğu gibi Ralph Lauren’in klasik inceliğini yansıtan pelüş duvar kaplamaları ve parlak antika gümüşler kullanılmış.Tam Ankara’ya yakışan bir mağaza olmuş anlayacağınız. Açılışı sabırsızlıkla bekliyorum.  Hakikaten hem çocuklar hem de yetişkinler için moda vazgeçilmez birşey!
AJDA PEKKAN FOR TWIST!
Dragons Den Programı’ndan sevgili arkadaşım İpekyol’un sahibi Yalçın Ayaydın da bu işi iyi bilenlerden. Geçen gün bana bir paket yollamış. Bir açtım ki, Ayşe Arman’ın geçen hafta Ajda Pekkan ile yaptığı ropörtajda giydiği Ajda baskılı t-shirtlerden biri! Biliyorsunuz, Ajda Pekkan İpekyol’un markalarından Twist’in yeni yüzü. Hatta deyim yerinde ise, yeni esin kaynağı! Ajda Pekkan for Twist için, 40 parçadan oluşan bir koleksiyon. Koleksiyon Ajda Pekkan’ın gardrobundan, eski fotoğraflarından ve filmlerinden ilham alınarak tasarlanmış, sınırlı sayıda üretilmiş... Ve, Twist mağazalarında 7 Mayıs tarihinde görücü karşısına çıkıyor. 4 mayıs akşamı da İstinye Park’taki mağazalarında dostlarına bir davet vererek ilk satışı orada gerçekleştirecekler. Sonra da tüm Anadolu’daki Twist mağazalarını Ajda ve Yalçın elele verip gezeceklermiş. Sevgili Yalçın’ın bana gönderdiği t-shirt ile sanırım Türkiye’de Ajda ve Ayşe’den sonra bu koleksiyona ait parçalardan birini ilk giyenlerden biri de ben oldum! Tam Ajda tarzı. Hafif bol, incecik bir koton… Meraklısına buradan duyurulur, bu muhteşem koleksiyona Twist mağazaları ve trendyol.com’dan ulaşabilirsiniz. Üstelik düşündüğünüz gibi el yakmayan fiyatlarda. Mesela t-shirt’ler 69.- 99.-TL arasında olacakmış. Yaptığı her işin en iyisini yapan Ajda eminim ki moda işinde de en kısa zamanda ‘superstar’ olacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları