Prof. Dr. Yıldız Dilek Ertürk
Prof. Dr. Yıldız Dilek Ertürk
Prof. Dr. Yıldız Dilek ErtürkYazarın Tüm Yazıları

Çocuğunuzla birlikte sinema keyfi

Yarıyıl tatili devam ediyor. Çocuklarımızla gidebileceğimiz güzel etkinliklerden birisi de sinemaya gitmek. Bu aralar üç boyutlu animasyon filimler oldukça rağbet görüyor.

Haberin Devamı

Yarıyıl tatili devam ediyor. Çocuklarımızla gidebileceğimiz güzel etkinliklerden birisi de sinemaya gitmek. Bu aralar üç boyutlu animasyon filimler oldukça rağbet görüyor.

Sinemaya çocuğumuzla gitmek en önemli paylaşımlardan birini kazandıracaktır bize. Evet belki büyüdüğünü anlaması için onu arkadaşları ile sinema salonuna bırakacak ve siz anne-babalar dışarıda zaman geçireceksiniz. Bir kafede oturup özlediğiniz yetişkince sohbet etmenin tadını çıkaracaksınız. Ancak şunu bilin ki çok şey kaçıracaksınız.

Bunlardan biri animasyon filmlerinin sizler için de yapıldığı ve içinde kişisel gelişim öğretilerini barındırması. Bir diğer önemli vurguyu da çocuğunuzla paylaşım ögesine yapmamız gerekiyor. Birlikte seyrettiğiniz filimden çıktıktan sonra onunla konuşabilir, ona eleştirel düşünceyi öğretmenin ilk adımlarını atabilirsiniz.

Haberin Devamı

‘Srek’, ‘Buz Devri’, ‘Oyuncak Hikayesi’, ‘Arabalar’ gibi filimler, içinde gerçekten peri tozu öğretileri barındıran filimler. Sloganları da “Sadece çocuklar için değil yetişkinler de izlemeli”.

Artık üç boyutlu filmlerle hayal dünyası ve eğlence diyarına çocukluğundan uzaklaşmış yetişkinlerde çekiliyor.

Örneğin Neşeli Ayaklar II'yi bu aralar çocuklarınızla birlikte izleyerek keyifli bir dünyanın perdelerini aralayabilirsiniz.

Film, dünyadaki her şeyin, ama her şeyin birbirine olan bağının vurgusuyla başlayıp, küresel ısınmaya dikkat çekiyor. Bu arada sürüyle birlikte hareket etmek, ama farklı ve aykırı olmayı aramak, bireycilik ve toplulukçuluk vurguları, herkes kendini ve yeteneklerini tanımalı, ancak gerektiğinde içinde bulunduğu toplumla tek vücut olmayı da bilmeli hatırlatmalarıyla, birbirimize ihtiyacımız var, bir elin nesin var iki elin sesi var mesajı ile, keyifli bir müzik ve görsellik şöleni içinde hem çocuklarımızı hem de bizi kavrıyor.

Boş zamanınızı güzel geçirmek, sıkıntılarınızdan uzaklaşmak, kişisel yolculuğunuzu hatırlamak, en önemlisi de çocuğunuzla birlikte mutlu anları paylaşmak için ne duruyorsunuz? 

Beyazperde üç boyutuyla sizi bekliyor. İyi eğlenceler…

***

Haberin Devamı

Aman bu arada özellikle çocuklarımız için hazırlanan çizgi filmlerdeki bilinçaltı mesajlara dikkat. Hiç değilse onlarla birlikte izleyerek bu mesajları fark etme ve ona açıklama şansınız olacaktır. Çocuğunuza ne izletiyorsanız, ya önceden siz izlemiş olun ya da onunla birlikte oturup siz de izleyin. Hem eğlence, hem farkındalık, hem eğitim, hem de oluşabilecek zihinsel ve duygusal zararları önleyebilmek için…

Yazarın Tüm Yazıları