Selülit ve çatlakların giderilmesinde etkisi büyük!

Karboksiterapi hangi bölgelerimize çare oluyor?

Haberin Devamı

Yapıldığı alanda metabolizmayı ve kanlanmayı artırarak selülit oluşumunu, yağlanmayı engelleyen karboksiterapi, kısa zamanda etkisini fark ettiren bir yöntem. Peki, bu yöntem başka hangi bölgelerimize çare oluyor? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, metodun nasıl uygulandığını ve detaylarını anlattı.

Çok fazla kilonuz olmasa bile, bazı yerlerinizde sevimsiz yağ birikimleri oluşabilir. Bazı kadınların bacakları, kalçaları, karnı, midesi, özellikle erkeklerin bel çevresi oransız bir şekilde genişlemeye eğilimlidir. Selülit zaten kadınların çoğunda var. Bu şekil değişiklikleri hormonal faaliyetin yavaşlamasından kaynaklanır. Ama bu duruma teslim olmamız gerekmez. Bölgesel yağlanmaya çözüm arayışı içinde, son yıllarda bulunan en etkili metot, “Karboksiterapi”dir. Bazı doktorlar buna “Karbondioksit Tedavisi” de diyorlar. Hiçbir yan etkisi, ağrısı, sızısı olmayan, son derece güvenli bir yöntem. Genel sağlık durumunu da düzeltiyor. Bu yöntemin temel fikri kaplıcalarda oluşmuştur. Karbondioksit gazı püskürten kaplıcalara giden hastaların genel olarak iyileştikleri, kilo kaybettikleri, ciltlerinin canlandığı, düzgünleştiği, sıkılaştığı ve hücre yenilenmesinin hızlandığı biliniyor.

Nasıl uygulanıyor?

Haberin Devamı

Karboksiterapi, kaplıcaların uzun sürede yaptığı işi, cilt altına son derece ince bir iğne ile karbondioksit gazı enjekte ederek yapıyor. Karbondioksit enjeksiyonundan sonra, hücrelere bol miktarda oksijen ulaşıyor. Kan dolaşımı canlanırken, yağ hücreleri yok oluyor. Böylece dokular düzene giriyor, hücrelerde sıkışan sıvı birikimleri dağılıyor, sonuçta cilt bütünüyle toparlanıyor.

Karboksiterapi hangi bölgelerimize çare oluyor?

- Karın, kalça, bel, bacak içleri, kollar, diz arkaları gibi bölgesel yağlanma ve sarkmaların giderilmesi,

- Selülitlerin eritilmesi,

- Cildin sıkılaştırılması,

- Çatlakların tedavisi,

- Plastik cerrahi ile yağları alınan vücutların toparlanması,

- Yüz cildinin canlanması, gençleştirilmesi,

- Çene altı (gıdı) ve boyundaki deformasyonlar.

Haberin Devamı

Karbondioksit zararlı mıdır?

Karboksiterapi estetik amaçlar dışında, sedef hastalığı ve hatta iktidarsızlığa karşı da yararlı olabiliyor. Geç kapanan yaraların tedavisinde çok etkili. Bu yöntemin tıptaki ilk kullanımı, kan dolaşımı bozukluklarının giderilmesi amacı ile başladı. Karbondioksit zararlı değildir. Çoğunlukla zehirli olan karbonmonoksit gazı ile karıştırılır. Vücudumuz normal olarak karbondioksit üretir. Sodada, kolada, içtiğimiz birçok meşrubatta karbondioksit bulunur. Cilt altına karbondioksit verilmesi, kan dolaşımındaki oksijenin artmasıyla sonuçlanır.

Tedavi süresi ne kadardır?

Seans sayısı duruma göre belirlenir. İdeal tedavi 1 gün ara ile tekrarlanır. Birçok kişi için haftada 2, hatta tek seans bile yeterli olabilir. 5'nci seanstan itibaren değişimler başlar. Genellikle 15-20 seansta büyük bir fark meydana gelir. Tedaviyi sporla veya yürüyüşle desteklerseniz sonuçlar çok daha etkileyici olur.

Yazarın Tüm Yazıları