Turgay Karakaya
Turgay Karakaya
Turgay Karakaya

Cinselliğe Genel Bakış

Cinsellik o kadar önemlidir ki bunu baskı altına alan toplumlarda , kadınlarda stres, bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar, hoşnutsuzluklar ve bir çok psikolojik rahatsızlıklara yol açmaktadır.

Haberin Devamı

İnsan yaşamında hayatına yön veren çok önemli birkaç dürtü vardır. Bunlar hayatta kalma, kendini güvenceye alma,açlık, üreme ve sağlık gibi duyulardır.

Tehlike anında kaç ya da savaş tepkisi ön plandadır. Hayati tehlikenin olmadığı durumlarda açlık ve üreme dürtüsü daha çok ön plana geçer.

Üreme, tüm canlılar için vazgeçilemez ve kutsal bir görev halindedir. Tüm canlılar üremek ve yavrularına bakmak misyonu ile yaratılmışlardır.
Tüm canlılığın devamı olan üreme bazı canlılarda doğurarak bazılarında bölünerek bazılarında bilhassa bitkilerde tozlaşma tohum gibi yöntemlerle gerçekleşir.

Bizim de içinde bulunduğumuz memelilerde ise dişi ve erkek cinsel birleşmesiyle dişinin rahim denilen organında belli bir hamilelik süresi sonrası doğum gerçekleşir ve yeni birey dünyaya "Merhaba" der.

[fotogaleri=6]

Haberin Devamı

Hayatın ta kendisi olan üreme bizim gibi canlılar için sadece cinsellikle mümkündür. Bu kadar önemli ve kutsal olan bir konu maalesef toplumların büyük çoğunluğunda ayıp, günah, pis bir şeymiş gibi sunulmakta ve neredeyse konuşulması bile tabu haline getirilmektedir.

Oysa cinsellik o kadar önemlidir ki bunu baskı altına alan toplumlarda , kadınlarda stres, bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar, hoşnutsuzluklar ve bir çok psikolojik rahatsızlıklara yol açmaktadır. Çoğu erkekte bunlara ilaveten şiddete yönelme ve hatta başkalarının canına-malına saldırılara kadar gitmektedir.

Cinsellik tam tersine üzerinde rahatça konuşulacak karşılıklı fikir alış verişinde bulunulacak ve bu dünyanın en harikulade deneyiminin doyasıya yaşanacağı bir Tanrı armağanıdır.

Bazı tabular, kısıtlamalar insan hayatını zehirlemekte olup şimdi olduğu gibi neredeyse tüm insanlar mutsuzluk cenderesi içinde çırpınmaktadırlar. Cinselliğin kendisi harika bir deneyim çocuk da onun meyvesidir.

Biz bu köşemizde bu konuları rahatça konuşabilelim ve tartışabilelim istedik. Herkesin merak ettiği fakat soramadığı konulara açıklık getirmek, sizlere bu açıdan faydalı olmak arzusundayız.

Herkese sonsuz selamlar.