Otuzlu yaşlarda cildimiz için ne yapmalıyız?

Cildimizi ne kadar korumaya çalışsak da çevresel faktörlerden olumsuz etkilenir. Bunlara zararlı güneş ışığı ve çevre kirliliği dahildir.

Haberin Devamı

Güzel bir cildin sırrı doğru cilt bakımından geçiyor

Cildinizi korumanın yolu düzenli cilt bakımı yapmaktan geçer. Bireysel ihtiyaçlara göre tasarlanmış etkili cilt bakımı sayesinde cilt kolayca temizlenir. Cilt bakımında en büyük hata cilt tipinize ve cilt asitliğinize uygun olmayan bir temizleyici kullanmaktır. Bu şekilde cilt bakımı, cildi iyileştirmekten ziyade sadece zarar verir.

Doğru bir cilt bakım rutininin en önemli adı cilt tipine uygun ürünler kullanmaktır. Herkes için genel olarak geçerli olan kural, kullanımdan sonra gergin ve kuru hissettirmeyen ürünleri tercih etmektir.

Yaygın bir hata, yağlı cilde sahip kişilerin cildini nemlendirmekten kaçınmalarıdır. Her cilt tipi neme ihtiyaç duyar. Yağlı cilde sahip kişiler cilt tipine uygun ürünleri tercih etmelidir. Kuru cilt daha fazla neme ihtiyaç duyabilir. Profesyonel bir dermatolog tavsiyesi üzerine hyalüronik asit içeren bir krem kullanabilirsiniz.

Yaşlanma karşıtı ürünleri doğru kullanmak önemli

Yaşlanma karşıtı uygulamalar için yaşlanma süreci başlamadan önce önlem alınmalıdır. Bunun arkasındaki mantık şudur; yaşlanma karşıtı ürünleri cilt bakım rutininize daha erken, örneğin 30'lu yaşların başında dahil etmeye başlarsanız, 40'lı yaşlarınızda yaşlanma karşıtı ürünleri kullanmaya başladığınız zamana göre daha az cilt semptomu yaşarsınız. Cilt lekelerinin oluşmasını beklemeye gerek yok, yaşlanma sürecinin başladığı zamanı ayarlayın çünkü genç yaşta yaşlanma karşıtı ürünlerle önlem almak cilt yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olacaktır.

Kuru cildiniz varsa, yağ üretimini dengeleyen yaşlanma karşıtı ürünler kullanmalı, karma veya yağlı bir cilde sahipseniz doğru miktarda ürünlere odaklanmalısınız. Çok hassas bir cildiniz varsa alanında uzman bir kişiden destek almalısınız. Güneş kremi, kullanacağınız yaşlanma karşıtı ürünler listenizin başında olmalıdır çünkü erken yaşlanma belirtilerini azaltmanın yolu her gün güneş kremi kullanmaktır. Güneşe maruz kalmak cildin yaşlanma sürecini büyük ölçüde etkileyebileceğinden koruyucu ürünler kullanmak faydalı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları