Erken boşalma

Cinsel birlikteliğin başlamasından birkaç dakika içinde gerçekleşen erken boşalma, var olan güveni iyice sarsmakta ve çiftler tekrar olacağı düşüncesi ile artık denememeye başlamaktadır.

Haberin Devamı

Ülkemizde çok yaygın olarak gözlenen erken boşalma problemi, doktora gidip yardım alma konusunda yaşanan kaygılar nedeniyle senelerce sürebilmektedir. Tedavisi çok ama çok basit olmasına karşın çiftlerin cinsel hayatını bitirmektedir.

Cinsellik üzerine araştırmaları ile ünlü olan Alfred C. Kinsey, her 4 erkekten birinin erken boşalma sorunu yaşadığını belirtmiştir. Ülkemizde bu çok daha yaygın olarak gözlenmektedir. Cinsellik konusundaki tabular, mastürbasyon sıklığı ile ve ilk cinsel deneyimlerin ileri yaşlara uzaması erkeklerde sağlıklı bir cinselliği engellemekte ve başarısızlık korkusu yakalarını bırakmamaktadır.

Cinsel birlikteliğin başlamasından birkaç dakika içinde gerçekleşen erken boşalma, var olan güveni iyice sarsmakta ve çiftler tekrar olacağı düşüncesi ile artık denememeye başlamaktadır. Özellikle bunun sıkıntısını yaşayan erkekler eşinin tepkileri nedeniyle tedavi olmak yerine cinsellikten uzaklaşmaktadır.

Boşalmayı denetleyen beyin dürtüleri seratonin reseptörleri ile etkisini göstermekte bu yüzden seratonin düzeyini arttıran ilaçların kısa bir süre kullanılması erken boşalma konusunda işe yaramakta ve cinsel aktivite esnasında erken boşalmayı önleyen işlevlerde olumlu sonuç vermektedir. Önemli olan bunun bir sağlık problemi olduğunu kabul edip çözmek için yardım alınmasıdır. Yardım alınmadığı durumlarda sorun senelerce sürmekte, sorulmadığı zaman konudan bahsetmeyen danışanlar bunu yıllarca çekmekte ve tedavi olmadıkları için cinsel yaşamları bitmektedir.

Yazarın Tüm Yazıları