Yılbaşı öncesi yaptırabileceğiniz göz ve göz çevresi estetik işlemleri

Yeni yıl hazırlıkları başladı… Yeni yıla ışıl ışıl gözlerle girmek için neler yapabiliriz? Göz çevresi kırışıklıklarından kurtulmak için en etkili yöntem botoks uygulamasıdır. Botoks yaptırmak için ideal zaman yılbaşı gecesinden 2-3 hafta önce olabilir. Botoksun etkisi 3-5 günde başlar, 7-14 günde maksimuma ulaşır ve rötuş ihtiyacı varsa 10-14. günde rötuş yapılır. Ayrıca göz çevresi cildini nemli tutmak ve düzenli şekilde yaşlanma karşıtı göz çevresi kremleri kullanmak gereklidir. Yaşlanma karşıtı göz kremlerinde en etkili içeriklerden birisi retinol’dür. Retinol içeren kremleri gece kullanmalı, sabah da güneş koruyucumuzu göz çevremize uygulamalıyız. Ayrıca göz çevremizi nemli tutmak için gündüz göz çevresi bakım kremi de kullanmalıyız.

Haberin Devamı

Göz altı torbalarından kurtulmak için

Göz altı torbalarından kurtulmanın tek etkin yolu ameliyattır. Bu ameliyata “alt blefaroplasti” adı verilir.

Eğer ciltte çok gevşeklik yoksa, ameliyat kesisi alt göz kapağının içinden yapılır ve sadece torbalar alınır. Böylece ciltte hiç kesi izi olmaz.

Ama eğer ciltte de gevşeklik varsa, alt kirpik dibinden cilt kesisi yapılarak torbalarla birlikte cilt fazlası da çıkarılır.

Yılbaşı öncesi yaptırabileceğiniz göz ve göz çevresi estetik işlemleri

Göz altı morluklarından kurtulmak için

Göz altı morluklarının temel olarak 3 farklı tipi vardır:

1. Pigmente tip morluk: Göz çevresinde kahverengi pigment (melanin) artışına bağlıdır ve rengi kahverengi/gridir.

Haberin Devamı

2. Vasküler (damarsal) tip morluk: Göz çevresindeki kılcal damarların geniş-kalın veya sayıca fazla olmasına bağlıdır. Kan dolaşımın göz çevresinde yavaş olması, yüzeysel kılcal damar ağının genişlemesi ve oksijenlenmemiş kan varlığı, göz altında morarma yaratır. Bu tip morlukların rengi kırmızı/mordur.

3. Göz altında halka şeklinde çökme/gölge/mor halka: Yaşlanmayla birlikte göz altında cilt gevşemesine bağlı çöküklük ve gölgelenme oluşur.

Farklı tipte morluk tipleri birarada bulunabilir. O takdirde bu morluklara “mikst” morluk denir.

Tedavide pek çok farklı seçenek mevcuttur. Ancak tedavi seçimi, morluk tipine uygun yapılmazsa sonuç vermez. Örneğin, melanin pigmentini azaltmaya yönelik bir krem; eğer morluk damarsal tip bir morluk ise fayda etmez.

Morluklar için göz çevresine renk açıcı mezoterapi ilaçları verilebilir. Mezoterapi ilaçları, göz çevresine “iğne” ile veya “iğnesiz” mezoterapi dediğimiz şekilde cihaz yardımıyla verilebilir.

Göz altında mor halka şeklinde çökme ve gölge olduğunda en etkili çözüm “göz altı ışık dolgusu” denen hyaluronik asit yapılı dolgulardır. Bu dolgular kanül ile göz altındaki çökük bölgeye uygulanır ve mor halka görünümü ortadan kalkar.

Uzak gözlüklerinden kurtulmak için

Uzak gözlüklerinden kurtulmak için lazer tedavileri uyguluyoruz…

Haberin Devamı

Bu tedavilerin femtoLASIK, iLASIK, SMILE, PRK (no touch) gibi pek çok çeşidi var. Lazer tedavisinin size uygun olup olmadığı yapılan göz muayenesi ve tetkikler sonucunda belirleniyor.

Çok yaygın tercih edilen iLASIK (kişiye özel lazer) tedavisi, iki göz için toplam 15 dakika sürüyor. İşlem sırasında uyuşturucu damla sayesinde ağrı hissedilmiyor ama işlemden sonra 3-4 saat boyunca gözlerde ağrı ve yaşarma oluyor. Dört saat sonra günlük hayatınıza dönebiliyorsunuz.

iLASIK tedavisinden sonra göz akında geçici kanlanma olabileceğinden bu tedaviyi yılbaşından en az 1 ay önce olmaya çalışın.

Yakın gözlüklerinden kurtulmak için

Yakın gözlüklerinden kurtulmak için günümüzde en başarılı tedavi; “göz içi trifokal (akılı) lens” ameliyatıdır. Bu ameliyatta gözünüzün içindeki kendi lensiniz alınır ve yerine yapay 3 odaklı (trifokal) bir lens konur. Bu trifokal lens, uzak-orta ve yakın mesafede gözlüksüz görmenizi sağlar.

Haberin Devamı

Renkli gözler için

Yılbaşında bir değişiklik için renkli kontakt lens kullanabilirsiniz. Diğer kontakt lenslerle olduğu gibi renkli kontakt lenslerle de uyumamalı ve lenslerinizi suyla temas ettirmemelisiniz.

Kaş ve kirpik bakımı

Kaş ve kirpikleri uzatıcı etkisi bilimsel olarak ispatlanmış ajanların başında “bimatoprost” gelir. Bimatoprost içeren bakım ürünleri kaş ve kirpiklerinizde belirgin bir uzama ve kalınlaşma sağlar. Bu ürünler kullanılırken etki sağlayabilmeleri için kaş ve kirpik köküne değdirilmeleri gerekir. Ancak ciltte de renk koyulaşması yapabileceklerinden sadece kök bölgesindeki cilde değdirilmelidirler.

 

Yazarın Tüm Yazıları