Covid-19 pandemisi göz lazer ameliyatına olan ilgiyi neden artırdı?

Covid-19 pandemisi, evden çalışma ve uzaktan eğitim nedeniyle bilgisayar kullanımını çok artırdı. Gözlerimizi bu kadar fazla kullanmak, hepimize göz sağlığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Haberin Devamı

Miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi göz bozukluklarından kurtulmak amacıyla uygulanan göz lazer tedavisine olan ilgi de pandemi boyunca hem ülkemizde hem de tüm dünyada arttı. Göz lazer tedavisi olmanın hayat kalitesini artıran pek çok faydası var:

- Gözlüklere veya kontakt lenslere bağlı kalmadan net görüş,

- İstediğiniz sporu gözlüksüz veya kontakt lenssiz rahatça yapabilmek,

- Yüzerken veya deniz kenarında gözlüksüz net görebilmek,

- Gözlüksüz daha estetik bir görünüm.

Lazerin bu faydalarına pandemi sırasında yenileri eklendi. Lazere olan ilgiyi artıran yeni nedenlerin başında maskeyle gözlüklerin buharlanması yer alıyor. Her ne kadar buharlanmaya karşı camlara “antifog” kaplama yapılabilse de yüzünde maske+gözlük taşımak pek çok kişiye fazlalık geliyor.

Haberin Devamı

Evde kalmak ve sağlık konusunda bilinç artışı, insanların göz sağlığına da daha fazla dikkat etmesine yol açtı. İnsanlar kendilerine ve göz sağlıklarına yatırım yapmak istiyor ve lazer tedavisine yöneliyor.

Evden çalışmak lazer tedavisine daha kolay zaman ayırabilmeyi de sağlıyor. Muayene, ameliyat ve kontroller için işten izin almaya gerek kalmadan ameliyat süreci rahatça tamamlanıyor.

Ayrıca pandemi yüzünden tam kapanma, insanlarda ya gözlüğüm kırılırsa ve yenisini alma fırsatı bulamazsam kaygısını yarattı. İnsanların bir bölümü de pandemi sırasında kontakt lens kullanımından hijyen kaygısıyla kaçınmaya başladı. Bu kaygılar da lazer olma isteğini artırdı.

Yazarın Tüm Yazıları