Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun

Rolünüz hangisi?

Rolünüz hangisi? Şu anda yaşamınızda en çok zamanınızı alan rolünüz hangisi? Çalışan rolü mü?Ebeveyn rolü mü? Arkadaş rolü? Eş rolü?

Haberin Devamı

“Önceliklerinizi ve onlara ayıracağınız zamanı belirleyin, yoksa bunu sizin adınıza başkası yapacaktır.”

Harvey Mackay

Şu anda yaşamınızda en çok zamanınızı alan rolünüz hangisi?

Çalışan rolü mü?

Ebeveyn rolü mü?

Arkadaş rolü?

Eş rolü?

Ev işlerinize ayırdığınız zaman, iş işlerinize ayırdığınız zaman? Bu sizi tatmin ediyor mu? Önceliklerinize uygun mu?

Öncelikler oluşturmak, hayatımızın çeşitli yönlerine farklı değerler vermek ve buna uygun hareket etmek anlamına gelir. Bizim için önemli olanı öncelikli hale getirmezsek, her yöne koşar ve hemen tükeniriz, ayrıca tatmin de olmayız.

Öncelik oluşturmayı bir yandan kendimiz için uygularken diğer yandan çocuklarımıza da bu konuda rol model olabiliriz. Günlük yaşam koşturmacası ve karışıklığı sadece bizim değil onların da yaşamlarına oturmuş durumda öyle değil mi? Kaldı ki, bazı çocuklarımız birkaç dertsen verilen ödevlerini bile öncelik sırasına koyamamakta, organize edememekte.. Bu durumda zamanı kullanmaktan tutun başarı durumlarını belirlemeye kadar uzanan bir yol olmakta.

Haberin Devamı

Unutmayın, kendinize verdiğiniz kadar zamana sahip olursunuz ve bu konuda ancak siz değişiklik yapabilirsiniz. O halde işe önce önceliklerimizi, öncelik rollerimizi belirleyerek başlamaya ne dersiniz?