İlkiz Özcan Sönmez
İlkiz Özcan Sönmez
İlkiz Özcan Sönmez

Kadının sığınağı mutfaktır

Eğitimlerde öfke yönetimini konuşurken birçok anneden duyduğum ve sonunda kendim de test ettiğim yapıcı bir öfke boşaltma metodudur mutfak işleri.

Haberin Devamı

Eğitimlerde öfke yönetimini konuşurken birçok anneden duyduğum ve sonunda kendim de test ettiğim yapıcı bir öfke boşaltma metodudur mutfak işleri. Yalnzca bu değil elbette, mutfak bir kadının en önemli yaşam alanı. Hani ev alırken derler ya anneler, "Mutfağı, banyosu büyük ferah olsun." Ben de “Ne yapacağım; banyoda mı yaşayacağım, mutfakta mı?” derdim anneme ama kendi evim olduğunda anladım mutfağın banyonun önemini.

Mutfağa giren eşiniz, çocuğunuz, yardımcınız, anneniz, kayınvalideniz, her kim olursa olsun, direk şahsınıza müdahele olarak görürsünüz, yeri değişmiş çatal bıçaklarınızı ya da servis kaselerinizi. Mutfak düzensiz oldu mu, en büyük zaman hırsızıdır. Elinizi attığınız anda bulunacak şekilde döşemelisiniz dolaplarınızı, çekmecelerinizi ve çekmece içlerinizi.

Haberin Devamı

Evinizdeki takımı bozulduğu için sizi rahatsz eden su bardakları, kenarları kırılmış tabaklar, bir misafir geldiğinde bir türlü altı tane aynısından bulamadığınız çay bardakları, lekelenmiş kaşık çatallar için bir karar verin; tamam mı, devam mı? Eğer gerçekten sıkıldıysanız, değiştirmesi en az maliyetli olanlar bunlardır. Eğer kullanışlı buluyorsanız, takımın eksiklerini tamamlayın, mümkünse 6+1 ya da 12+1 olarak. Böylece hoş olmayan sürprizlere karşı önlem alın.

Bugünün ödülü güzel bir masa örtüsü ve servisler almak olsun. Tüm sofranızın görünüşünü değiştirin ve ailece yediğiniz herhangi bir akşam yemeğini özel bir yemeğe çevirin.

Çıkarın misafir gelince kullanmak için sakladığınız tabaklarınızı, peçeteliklerinizi, kendinize en sevdiğiniz yemeği pişirin.

Kahve içmek zevkinizse, kendinize özel bir kupa almayı unutmayın. Benim en sevdiğim Paşabahçe’den eşime aldığım ama onun pek kullanmadığı Küçük Prens’li kupadır.

“It is only with the heart that one can see well, what is essential is invisible to the eye.” (The Little Prince)

“İnsan yalnızca kalbiyle iyi görebilir, esas olan göze görünmeyendir.” (Küçük Prens)

Gerekli süre: İki saat