Yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin cildini nemlendirmesine gerek var mıdır?

Yağlı bir cildiniz varsa ve hayatınızın büyük bir bölümünde yağlı bir cilde sahipseniz, ne pahasına olursa olsun onu nemlendirmekten kaçınma alışkanlığına düşmüş olma ihtimaliniz yüksektir. Aslında böyle düşünmeniz normal ancak cilt sağlığınız için oldukça yanlış bir davranıştır.

Haberin Devamı

Düzenli olarak cildinizi nemlendirmek, ortalamadan daha yağlı olsa bile cildiniz için aslında faydalı olacaktır. Günlük cilt bakım rutininize nemlendiriciyi dahil etme konusunda hala tam olarak emin değilseniz, yağlı cilt tiplerinin neden kesinlikle nemlendirici alması gerektiğini açıklayalım.

Evet, yağlı cilt, yağ üretimini düzenlemeye yardımcı olduğu için yine de nemlendiriciye ihtiyaç duyar. Nemlendirmemek, cildinizin kendini nemlendirmek için daha fazla yağ üretmesine neden olabilir.

Yağın cildinizin en değerli varlıklarından biri olduğunu biliyor muydunuz?

Doğru miktar ile cildiniz kırışıklıkları önleyebilir, pürüzsüz ve nemli tutabilir. Cildinizin doğal yağları, akneye neden olan çevresel tahriş edici maddelere karşı koruma sağlayan sağlıklı bir cilt bariyerini korumak için de gereklidir.

Yağlı cildi yönetmenin anahtarı, diğer ürünlerden ilave yağ uygulamadan cildi nemlendirdiğinizden emin olmaktır. Nemlendiriciyi tamamen atlamak, ancak yağla savaşan cilt bakımı bileşenlerine yüklemek cildinizi nemsiz bırakır, bu da susuz kalmasına neden olabilir. Yağlı cildinizi her gün nemlendirmek istemiyorsanız, hyalüronik asit içeren nem aşısıyla pamuk gibi nemli bir cilde sahip olabilirsiniz. Hyalüronik asit içeren nem aşısını yılda sadece 1 kere yaptırmanız cildiniz için yeterli olacaktır.

Nem aşısı nedir?

Özellikle yüz, boyun, dekolte ve eller için cilt kalitesini artırmak için tasarlanmış bir uygulamadır. Vücudumuzda doğal olarak bulunan hyalüronik asit içeriğine sahiptir ve cilt yaşlanması için de etkili bir çözümdür.

Aşının avantajları nelerdir?

Hyalüronik asidin yüksek su bağlama kapasitesi nedeniyle cildi nemlendirmesi de cildin elastikiyetini artırır, çünkü hyalüronik asit aynı zamanda kolajen üretimini de uyarır. Cildi pürüzsüzleştirir, ince çizgilerin görünümünü azaltır.

Sonuçları ne zaman alırım?

Nem aşısı uyguladığımız hastalarımız doğal kolajen üretimini tetiklediğinden, hastalarımız ilk aydan itibaren en iyi sonuçları almaya başlıyor. Cildiniz daha pürüzsüz ve nemli, en önemlisi sağlıklı, tazelenmiş hale gelecektir. En iyi sonuçları görmek için ortalama 2 hafta kadar beklemenizi öneririz.

Nem aşısı uygulamasından sonra ne yapmalıyım?

Anında sosyal hayatınıza dönebilirsiniz, uygulamadan sonraki ilk 12 saat makyaj yapmamanızı öneririz.

Nem aşısı ne sıklıkla yaptırabilirim?

Nem aşısının sonuçları kalıcı değildir. Yılda bir kez düzenli bir tedavi ile uzun süreli etkiyi koruyacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları