Haşhaş

İçeriğindeki antioksidan sayesinde vücudumuzu hastalıklara karşı korur.

Haberin Devamı

Haşhaş; ekmek, kek gibi hamur işlerinde kullanılan bir baharattır. Diş ağrıları başta olmak üzere, ishal ve sancıları giderici bir etkiye sahiptir.

• Haşhaş tohumu, iyot, manganez, magnezyum, çinko ve bakır gibi çeşitli mineraller yönünden oldukça zengindir. Tiamin, pantotenik asit, piridoksin, riboflavin, niasin, folik asit gibi B kompleks vitaminleri için çok iyi bir kaynaktır.

• Antioksidan özelliğiyle vücudu hastalıklara karşı korur.

• Sağlıklı bir vücut için dışarıdan alınması gereken elzem yağ asitlerinden omega-3 yağ asitleri için iyi bir kaynaktır.

• İyi bir karbonhidrat kaynağıdır. İnsan vücudu için gereken enerji ihtiyacını artırmaya yardımcı olur.

• Sindirim sürecini kolaylaştırmaya yardımcıdır.

• Haşhaşın, içeriğindeki ‘linoleik asit‘ kalp hastalıklarına ve kalp krizine karşı koruyucu etki göstermektedir.

Haberin Devamı

• Bileşiminde bulunan oleik asit, meme kanseri tedavisinde fayda sağlamaktadır.

Diyetisyen Gülhan Koca

Yazarın Tüm Yazıları