GeriGülhan Koca Çemen
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çemen

Çemen
Abone Olgoogle-news

Çemen, limon ve bal ile karıştırıldığında ateş düşürmeye yardımcı olur.

Et yemeklerine, çorbalara ve soslara katılan bu baharat, sarımsak ve kırmızı biber ile karıştırılarak pastırmanın üzerini kaplamada da kullanılır. Birçok işlevi olan çemenin faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca sıraladı.

• İştah baskılayıcı özelliğe sahiptir.

• Boğaz ağrısı ve öksürükte rahatlamaya yardımcı olur.

• Kolesterol düzeylerini ve kalp-damar hastalıkları riskini düşürücü etkiye sahiptir.

• Kan şekeri düzeyini düşürücü özelliğiyle Tip 2 diyabet tedavisine destek olmaktadır.

• Bitkisel kürü, cilt enfeksiyonlarına bağlı apselerin (yanık, egzama..) topikal tedavisinde etkilidir.

• Mide ve bağırsak çeperlerini kaplayarak, gastointestinal inflamasyonları önlemeye yardımcı olur.

• Çemen otu, bir hastalık sırasında limon ve bal ile alındığında ateşini düşürmeye yardımcı olmaktadır.

• Rahim kasılmalarını uyarır ve doğuma yardımcı olur.

• Emziren kadınlarda süt üretiminin artmasında etkilidir.

• Menopoz semptomlarını azaltmaya yardımcı olur

• Antioksidan özelliğiyle özellikle kolon kanserinde olumlu sonuçları görülmüştür. 

False