Ferin Batman
Ferin Batman
Ferin Batman

Çalışanlara özel alışveriş listesi

Hem alışveriş listesi hem de size özel bir tarif!

Haberin Devamı

Yoğun ve stresli ofis temposunda zayıflamak veya kilonuzu korumak için Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman, önerilerde bulunuyor.

Ofise gelirken alışveriş listesi

• 3 tane 500 cc şişede su (ofiste en az 1,5 litre su içilmeli-gün içinde ise ortalama 2,5 litre bitirmelisiniz)

• Kuru meyve (kuru incir, kuru kayısı, kuru erik veya yaban mersini - 50 gr)

• Fındık, ceviz veya badem (50 gr)

• Süt, ayran veya yoğurt (200 cc)

• 1 dilim ekmek ve 1 adet yağsız peynir.

• 1-2 meyve

Çalışanlar için sağlıklı öğle yemeği tarifi

Ton balıklı salata ve tost yemekten bıktıysanız, bu kolay tarifleri mutlaka deneyin.

Anti-stres için hindili sandviç: Ofis, ev, spor salonu arasında koştururken kolayca hazırlayabileceğiniz sandviçin içindeki hindi, triptofan ve B6 sayesinde stresi azaltır. Avakado da eklerseniz B vitaminlerinden daha zengin hale gelir.

Haberin Devamı

Hindili sandviç ve şekersiz bitki çayı: 2 dilim tam buğday ekmeği içine dilimlenmiş hindi göğsü, ince bir dilim yağsız kaşar peyniri, istenirse avokado konulup üzerine bir tutam kekik ekilir. Kekik de stresi azaltmaya yardımcı olur.

Fazla kilolar için ıspanak salatası ve sade maden suyu: Diyet yapanlar için en büyük tuzak öğle yemeğidir. Yeterli miktarda yemezseniz öğleden sonra veya gece sürekli acıkır ve diyetinizi bozarsınız. Taze ıspanak yaprakları, küp küp doğranmış az yağlı beyaz peynir veya 1- 2 yemek kaşığı lor peyniri, yarım su bardağı kadar haşlanmış kurubaklagil (barbunya, nohut vb.), cherry domatesi iyice karıştırıp, üzerine zeytinyağı ve limon ekleyin. Yanında sade bir maden suyu ile son derece düşük kalorili bir öğün olur.