Kış çayınız hazır

Hem içimizi ısıtan hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirip bizi hastalıklardan koruyan kış çayını hazırlayalım ve afiyetle tüketelim.

Haberin Devamı

Havaların soğumasıyla trençkotlar, şallar dolabımızdaki yerini aldı. Bu soğuk havalarda tarçın kokulu salep, sıcak çikolata vazgeçemediğimiz içeceklerdir. Ama bir yandan hastalıklardan korunmak için şifalı bitki çaylarını unutmamalıyız. Hem içimizi ısıtan hem de bağışıklığımızı güçlendirip bizi hastalıklardan koruyan kış çayını hazırlayalım ve afiyetle tüketelim.

Ihlamur: Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekiyor. Bu yollardan biride mis gibi ıhlamur çayıdır. Nezle ve gribe karşı birebir olan ıhlamur, mutlaka kış çaylarının vazgeçilmezi olmalıdır. Ayrıca C vitamini deposu olan ıhlamur, yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırır. Mide rahatsızlıklarında 1 tatlı kaşığı bal ile ıhlamura çayını tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ada çayı: Kuvvetli bir antioksidan olan ada çayı, bağışıklık sistemini güçlendirir, grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamızı önler. Kalp hastalıklarında da etkili olan ada çayı yemek sonrası içildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Zencefil: Antiseptik özelliği ile kandaki iltihabı temizleyen zencefil, iyi bir antioksidandır. Bu özelliği sayesinde hem vücut direncinizi artırır hem de kandaki kolesterolü diğer bitkilere oranla daha çok düşürür. Yaş, taze veya toz halinde bulunan zencefili demleyerek ya da toz halini bala karıştırarak tüketebilirsiniz.

Tarçın: Tadı, kokusu ve rengi ile favori baharatlardan biri olan tarçın çok sayıda antioksidan içerir. Potasyum deposu tarçının kabuk veya toz halinde tatlı tadı sayesinde, çok sayıda içeceğe karıştırabiliriz. Akşam yemeklerden sonra tatlı krizinize bire birdir. Çözümü basit; sıcak yarım yağlı süte tarçın ekleyin light salebiniz hazır.

Şimdi bu bitkileri doğru şekilde demleyip tüketmememiz gerekiyor. Bitkileri doğru şekilde demlemezsek istenilen faydayı vücudumuza sağlayamayız. ½ litre suyu kaynattıktan sonra bitkileri demlemeye bırakınız. 5-7 dakika demlendikten sonra afiyetle, mis gibi tarçın kokan kış çayınızı 2 fincan içebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları