Sertleşme sorununda PRP tedavisi etkili mi?

Arteriyel yetmezlik kaynaklı hafif ve orta düzeydeki sertleşme probleminin tedavisinde tek başına ya da şok dalga tedavisi ile birlikte uygulanabilen PRP, günümüzde en etkin tedavi yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Kişinin kendi kanının özel işlemlerden geçirilmesi ve kanından elde edilen trombosit zengini plazmanın penise enjeksiyonuna dayanan bu ameliyatsız tedavi yöntemi P-Shot adı ile de biliniyor. Bu haftaki köşe yazımda sertleşme sorununda PRP tedavisi hakkında bilgi aktaracağım, faydalı olması dileğiyle…

Haberin Devamı

Arteriyel Yetmezlik Kaynaklı Sertleşme Problemi ve PRP Tedavisi

Fizyolojik kökenli sertleşme problemi karşımıza iki temel şekilde çıkar. Arteriyel yetmezlik sertleşme probleminde temel sorun ereksiyon için temel gereklilik olan penis kanlanmasında sorun olmasıdır. Penis içerisinde yer alan ve sertleşmeyi sağlayan tüp yapılarının içerisine kan dolmadığında, diğer bir deyişle atardamarlar yeterli oranda kanı penise iletemediğinde penis cinsel ilişki için ideal sertliğe kavuşamaz. Venöz yetmezlik söz konusu olduğunda ise penis yeterli sertliğe ulaşılırken tüp yapılarındaki kan toplardamarlardaki kapakçık fonksiyonlarının bozulması nedeniyle cinsel ilişki sonuna kadar sertliğini koruyamaz. Sertleşme sorununa yol açan bu iki ayrı nedenin doğru teşhis edilmesi kritik derecede önemlidir çünkü nedenler tedavi süreçlerini şekillendirir. PRP tedavisi penis kanlanmasında hafif ve orta düzeyde sorun olduğunda gündeme gelen bir tedavi yöntemidir. Tedavinin temel amacı tüp yapılarına kan taşıyan penis atardamarlarının fonksiyonlarını iyileştirerek ve peniste yeni kılcal damarların oluşması tetiklenerek penis kanlanmasının artırılmasıdır.

Haberin Devamı

Sertleşme sorununda PRP tedavisi etkili mi


Hasta Seçiminin Doğruluğu Tedavi Sonuçlarını Etkiler

PRP ile sertleşme sorunu tedavisinde dikkat çekici oranda başarılı sonuçlar alınabilir, nitekim kendi hastalarımızda da pozitif sonuçları deneyimleyebiliyoruz. Ancak her zaman olduğu gibi tedavi başarısında hasta seçiminin doğruluğunun önemli bir payının olduğunun unutulmaması gerekiyor. Penil renkli doppler ultrasonografi sonucunda hafif ve orta düzeyde arteriyel yetmezlik teşhis edilen, kronik hastalıkları bulunmayan ya da kontrol altına alınmış olan, penisinde sinir hasarı sorunu yaşanmayan hastalar P-Shot için uygun aday olarak nitelendirilirler. Tüm bu unsurlar önemli olmakla birlikte hastaların yaşam tarzı alışkanlıklarının da değerlendirilmesi faydalı olacaktır. Arteriyel yetmezlik kaynaklı sertleşme problemi nihayetinde damarsal bir problemdir. Damar sağlığına zarar veren hareketsizlik, sigara kullanımı ve yanlış beslenme gibi alışkanlıkların bırakılması PRP ile sertleşme problemi tedavisinin başarısında önemli bir belirleyici hâline gelecektir.

Konforlu ve Güvenli Bir Tedavi

Haberin Devamı

Son yıllarda sertleşme probleminin tedavisinde ameliyatsız yöntemler oldukça revaçta. Penil protez cerrahisi ihtiyacını minimize edebilen tedavi seçeneklerinden biri olan PRP tedavisi, son derece konforlu ve güvenli bir tedavi olarak kabul ediliyor. Seanslar dahilinde uygulanıyor, seans sayısı ve seans aralıkları hasta özelinde belirlenebiliyor. Seçilmiş hastalarda şok dalga tedavisi ile birlikte uygulanabilen P-Shot sonrası hastalar 1 aylık süreçte daha kuvvetli bir sertleşme deneyimi yaşayabiliyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi ile tedavi sonuçlarının kalıcılığının arttığı gerçeğini bu noktada hatırlatmak istiyorum. Mevcut atardamarların fonksiyonlarını iyileştirmek ve penis kanlanmasını sağlayan yeni kılcal damarların oluşumunu tetiklemek için gerçekleştirilen bu tedavinin ardından damar sağlığına zarar verecek davranışlar alınacak etkiyi azaltabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları