Cinsellik ile ilgili merak edilenler

Öncelikle bu konu bir tabu, özellikle de bazı toplumlar için. Erkeklik kavramının ve bu kavrama yüklenen anlamların merkezinde yer alan penis boyu, erkeklerde güç ile özdeşleşmiştir. Temelde elbette ki böyle bir genelleme yapılması doğru değil. Yine de penis boyu ile cinsiyet rolleri, öz güven, cinsel performans ve benlik algısı ile ilgili endişeler arasında sıkı bir bağ bulunduğu gerçeği yadsınamaz. Oysaki penis boyu, her erkekte farklılık gösterebilir ve genetik faktörlerden etnik kökene, vücut yapısından yaşa kadar birçok farklı unsurdan etkilenebilir. Hâliyle, birçok farklı soru işaretinin kesişiminde yer alır. Bu haftaki köşe yazımda hem ergenlik dönemindeki hem de yetişkin erkekler arasında tabulaştırılan penis boyu hakkında en çok merak edilen, bir o kadar da önemli olan konulara dair bilgi bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

İdeal Penis Boyu Ne Kadar?

“İdeal penis boyu ne kadar?” sorusu ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Ancak bu soruya kesin bir yanıt vermek çok da mümkün değil. Penis boyu hakkında ideal değerlerden bahsederken minimum değerlere odaklanmak çok daha doğru bir yaklaşım hâline geliyor. Örneğin ereksiyon hâlindeyken penis uzunluğu 9,3 cm ve altındaysa, ayaktayken idrar yapılamıyorsa ve cinsel işlevlerde bir sorun yaşanıyorsa penis uzunluğunun idealin altında olduğu söylenebilir. Bu değerlerin üzerinde penis boyuna sahip olan, cinsel işlev bozukluğu bulunmayan ve ayakta idrar yaparken sorun yaşamayan erkeklerin genel anlamda penis boyu ile ilgili bir sorunu olmadığı genellemesi yapılabilir. Fakat bu genelleme, her erkek için mutlak geçerlilikte değildir.

Haberin Devamı

Cinsellik ile ilgili merak edilenler

Penis boyu erkekler üzerinde performans kaygısına neden olabilir, cinsel hazzı etkileyebilir ve bazı erkeklerde cinsellikten kaçınmaya varan psikolojik sorunları beraberinde getirebilir. Dolayısıyla işlevini yerine getiren boyuttaki bir penis dahi, erkeklerin benlik algısını zedeleyebilir. Penis boyu genel olarak uzunluk kriterine göre değerlendirilse de çap ölçüsünün de bu noktada dikkate alınması önemlidir. Nitekim penis inceliği göz ardı edilen ve cinsel hazzı uzunluğa kıyasla daha fazla etkileyebilen bir parametredir. Günümüzde gelişip çeşitlenen tedavi yöntemleri sayesinde hem penis boyunun hem kalınlığının artırılması mümkündür.

Penis Boyu, Birçok Farklı Faktörden Etkilenir

Penis boyu kişiden kişiye değişebilir ve birçok farklı faktörden etkilenebilir. Örneğin genetik faktörler penis boyunu etkileyen en önemli değişkenlerin başında gelir. Buna ek olarak yaş, cinsel gelişim üzerinde etkili hormonlar, genel sağlık durumu, kan damarlarının daralmasına yol açan sigara tüketimi gibi sağlığı olumsuz etkileyen yaşam alışkanlıkları, ne denli sağlıklı beslenildiği ve vücut tipi gibi unsurlar doğrultusunda penis boyu değişiklik gösterebilir. Penisinin boyundan ve/veya kalınlığından memnun olmayan, benlik algısı penisinin görünümü nedeniyle bozulan, penisinin fiziksel özellikleri nedeniyle cinsel ilişki sırasında performans kaygısı yaşayan ve psikolojik olarak zarar gören hastaların farklı tedavi alternatifleri bulunmaktadır. Penis boyu uzatılabilir, penis çapı kalınlaştırılabilir. Evet, ancak en önemlisi hastaların kendilerini fizyolojik ve psikolojik anlamda en iyi hissedecekleri tedavi alternatiflerini keşfetmeleridir.

Yazarın Tüm Yazıları