Cinsel performansı artırmak mümkün mü?

Cinsel olarak aktif olunan döneme girildiği andan itibaren birçok erkek, performansını yükseltmenin yollarını arıyor.

Haberin Devamı

Ne yazık ki bazı durumlarda kulaktan dolma bilgiler doğrultusunda hareket edilmesi de söz konusu olabiliyor. Bu noktada son derece önemli olan, göz ardı edilmemesi gereken basit bir gerçek var. Evet, cinsel performans artırılabiliyor ancak hedeflenen performansa ulaşılabilmesi için bilinçli hareket edilmesi gerekiyor. Bu haftaki köşe yazımda cinsel performansın yükseltilmesi amacıyla denenebilecek sağlıklı yöntemler hakkında bilgi bulabilirsiniz, faydalı olması dileğiyle.

Cinsel performansı düşüren nedenler öğrenilmeli

Cinsel performans ile ilgili kriterler kişiden kişiye değişebilmekle birlikte, cinsel ilişkiden temel beklentilerin doğru şekillendirilmesinde fayda var. Cinsel ilişkinin çiftler için tatmin edici olması en önemli gereklilik. Karşılıklı tatminin yaşanabilmesi için penisin ideal sertliğe ulaşıp sertliğini sürdürmesi ve ilişkinin 1 dakikadan erken sonlanmaması önem taşıyor. Sertleşme problemi de erken boşalma da performansı etkileyen, çiftler arasındaki özel ilişkiye zarar verebilen ve aynı zamanda nedenlerinin bilinmesi gereken cinsel işlev bozuklukları. Benzer sorunları sürekli olarak yaşayan erkeklerin üroloji ve androloji uzmanlarınca değerlendirilmesi oldukça kritik. Ancak bu sayede cinsel işlev bozukluklarının ardındaki nedenlerin teşhis edilmesi ve uygun tedavi planlamasının yapılması mümkün olabiliyor.

Kardiyovasküler egzersizler ihmal edilmemeli

Genel sağlığı iyileştirirken cinsel dayanıklılığı artırmanın en etkili yollarından biri, genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak planlanan kardiyovasküler egzersizlerin yapılmasıdır. Yüzme, koşu ve aletli egzersizlerle kalp atışının hızlandırılması kan dolaşımını iyileştirmek için ideal yöntemlerdendir. Dayanıklılığı, gücü, dengeyi ve esnekliği artıran kardiyovasküler egzersizlerin düzenli olarak yapılması sayesinde cinsel performans belirgin ölçüde yükseltilebilir.

Stres kontrol altına alınmalı

Stresin metabolizma üzerindeki çok yönlü etkileri hakkında artan bir farkındalık söz konusu. Stres altında kan basıncı yükseliyor, kalp atışları hızlanıyor ve tüm bu değişimler cinsel performansı düşürebiliyor. Ek olarak aşırı stresli zamanlarda orgazm olamama, cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunu ile de karşılaşılabiliyor. Strese maruz kalınması alkol ve sigara kullanımı gibi genel sağlıkla birlikte cinsel sağlığı da olumsuz olarak etkileyen zararlı alışkanlıkları tetikleyebildiğinden stresin kontrol altına alınmasının çeşitli faydaları bulunuyor.

Alkol ve sigara tüketiminin bu kadar zararlı olmasının ardında birçok neden var. Cinsellik özelinde ele aldığımızda sigara tüketiminin sürekliliği damar fonksiyonlarına zarar veriyor ve sertleşme sorununa yol açabiliyor. Aşırı alkol tüketimi ise hem cinsel isteği azaltabiliyor hem de orgazm olmayı engelleyebiliyor. Aynı zamanda merkezi sinir sistemini baskıladığından sertleşmeyi önleyebiliyor ya da sürekliliğini engelleyebiliyor.

Sonuç olarak cinsel performansı yükseltmek düşünüldüğü kadar zor değil, sadece daha sağlıklı bir yaşama adım atma kararlılığının gösterilmesi gerekiyor. İnternet üzerinden reçetesiz satılan takviyelerin ve/veya ilaçların bilinçsizce kullanılmaması oldukça önemli. Aksi durumda sağlığı ciddi şekilde etkileyen olumsuz sonuçlarla karşılaşılabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları