Doğal Koruyucular

Yazılarımda sık sık meyvelerin önemini vurguluyorum. Özelliklede daha iyi randıman almak için, ara öğünde ve bol olarak öneriyorum. İşte sizler için yeni önerilerim.

Haberin Devamı

Yazılarımda sık sık meyvelerin önemini vurguluyorum. Özelliklede daha iyi randıman almak için, ara öğünde ve bol olarak öneriyorum. Bu yazımda özellikle soğuk havalar ve öksürük için önceki hatırlatmalarıma 1 – 2 ekleme yapacağım.

Doğal Öksürük Şurubu:

- 2–3 adet kara turp

- Bal

- Zencefil

Kabak oyacağıyla 5-6 yerinden kara turp oyulur, çıkan kısmı atılır, sadece içine kapak yapacak kadar kabuğu ve biraz altı ayrılır. Her bir deliğe yaklaşık 1 çorba kaşığı bal ve 2 çay kaşığı toz zencefil konulur. 1 veya 2 gün bekletilir. Sonra kapaklar açılır ve içindeki sıvı, çorba kaşığı ile yutulur. Kara turpun suyu, balla karışmıştır ve şurup kıvamını almıştır. İçindeki zencefiliyle beraber yutulur. Günde 3 çorba kaşığı bu doğal şuruptan alınır.

Haberin Devamı

Kara turpun içindeki doğal ‘iod’ bronş için doğal bir şurup etkisini görür. Özellikle tıbbi, ciddi bir nedene bağlı olmayan uzun süreli öksürüklerde, evde ucuz ve doğal olarak hazırlayabileceğimiz bir formüldür.

Doğal Koruyucu:

BALMUMU (PROPOLİS)

İşçi arıların özel ürettiği bir maddedir ve mikropların üremesine engel olur. İşçi arı öyle bir ustalıkla bu balmumunu üretir ve yerleştirir ki, kovan mikrop, mantar, virüs tutmaz. Hatta bu yıl içerisinde, eski bir Mısır Krallığı mezarında en az 4000 yıllık bal hiç bozulmadan bulundu. Şu an üst teknoloji ürünü bir hazır gıdayı bile bu sürenin onda biri kadar bir zamanda saklayamayız. Propolis aynı doğal bir antibiyotik vazifesini görür. Riskli günlerde alındığında vücudu korur. Bu nedenle propolisi almak için ya piyasada bulunan doğal tabletlerini alabilirsiniz veya balı peteğiyle beraber yiyebilirsiniz. Doğadaki işçi arıların kendi ballarının mikrop tutmaması için yaptıkları bu harika madde bilinçli kullanıldığında insanlara da çok katkı sağlayacaktır.

ÖKALİPTUS

Ülkemizde de özellikle Ege ve Güney bölgelerimizde ayrıca Kıbrıs da bol bulunan bir ağaç türü olan ökaliptus öksürük ve nefes darlığında çok yararlı doğal maddeler içerir. Tabi ki ökaliptusu ağaç, kabuk veya yaprak olarak değil işlemden geçmiş doğal yağını kullanıyoruz. Ökaliptus yağı oldukça keskindir ve tek başına yoğun olarak kullanılmaz. En rahat ve etkili kullanıldığı yollardan biri buğu olarak kullanımıdır. Özellikle nefes darlığı ve öksürüklerde etkilidir.

Ökaliptuslu Buğu Tarifi: 2-3 litre kaynar suya 4-5 damla ökaliptus yağı damlatılır. Bir havlu veya çarşaf ile baş yukarıda örtülür. Bu esnada gözler kapalı olmalı ve burundan nefes alıp ağızdan vermelidir. Aşağı yukarı 2-3 dk. kadar derince burundan nefes alıp ağızdan nefes vermek yeterlidir. Bu işlem günde 2-3 kez tekrarlanabilir.

Ayrıca ökaliptus yağı 1-2 damla bir kesme şekere damlatılarak ağız yoluyla da alınabilir veya sırta, kürek kemikleri arasına, göğse 2-3 damla haricen sürülebilir. Ve sonrasında sıcak bir havlu ile kompres yapılabilir.

KETEN TOHUMU YAĞI

Keten tohumu veya keten tohumu yağı her iki formülüyle de uzun süren akciğer öksürüklerine karşı yararlıdır. Keten tohumu öğütülüp yenebileceği gibi ayrıca yağıda birkaç damla olarak ağız yoluyla alınabilir. 

Haberin Devamı

Yinede uzun süren öksürüklerde doktorunuza başvurunuz. Mutlaka size önerilerde bulunacak ve gerek görürse de kan tahlili isteyecek ve akciğer filmine başvurabilecektir.

Sağlıklı günler...

Yazarın Tüm Yazıları