Ender Saraç

11 günlük yaz diyeti

8 Temmuz 2017
Ender Saraç, bu hafta sizler için 11 gün sürecek yaz diyeti listesi hazırladı. İşte 11 günlük diyet listeniz...

Bu hafta sizler için 11 günlük yaz diyet listesi hazırladım. İşte diyet listemiz:

1. GÜN

Sabah: 7:30

1 bardak ılık su + 5- 6 damla limon + ½ tatlı kaşığı bal. Ayurvedik gıda takviyenizi ballı-limonlu su ile içip üzerine bir fincan sıcak su içiniz.

Kahvaltı: 8:00 (20 -30 dakika sonra)

Yazının Devamını Oku

Göbekleri nasıl eriteceğiz?

26 Nisan 2017
Karın bölgesindeki yağlar eritilmesi en zor yağlardır ve bu yüzden düzenli spor yapılması gerekmektedir. Spor salonlarına giderek bu konuda yardım alabilirsiz. Böyle bir imkanınız soz konusu değilse eğer, doğru egzersiz hareketleri öğrenerek belirli aralı


Karın bölgesindeki yağlar eritilmesi en zor yağlardır ve bu yüzden düzenli spor yapılması gerekmektedir. Spor salonlarına giderek bu konuda yardım alabilirsiz. Böyle bir imkanınız soz konusu değilse eğer, doğru egzersiz hareketleri öğrenerek belirli aralıklarla bunları tekrar etmenizde fayda var.


Peki bu egzersizlerle birlikte doğal takviye önerileri neler? Hep birlikte inceleyelim:

Malzemelerimiz:

Birer çorba kaşığı limon suyu, susam yağı, okaliptüs yağı ve biberiye yağı

Hazırlanışı ve uygulama:

Tüm bu doğal yağlardan bir karışım oluşturuyoruz ve karın bölgemize sürerek dairsel ve yavaş hareketlerle masaj yapıyoruz. Bu masaj ile birlikte yapacağınız egzersiz hareketler sayesinde karın bölgenizdeki yağlardan kolayca kurtulacaksınız.

Ayrıca bunlara ek olarak hazırlamış olduğu Göbek eritme diyetini de uygulayabilirsiniz.

Bu diyeti 3 hafta uyguladığımızda istediğimiz ideal forma kavuşmak artık çok kolay.


Unutmayın, her diyet tek başına tam sonuç vermez. Diyetlerimizi çeşitli sporlar ile birleştirirsek sonuca daha kesin ulaşmamız mümkün olacak.

Mekik hareketi:

Sabah ve akşam ellişer kez, karnımız acıyana kadar mekik çekmek çok önemli. Mekik çekmek, karın bölgenizdeki kasları güçlendireceği gibi aynı zamanda bu bölgedeki yağların çabucak yanmasını sağlayacaktır.


Sopalı hareket:

Sopayı ensemize dayadıktan sonra ellerimizi de geçiriyoruz ve daha çok kalçadan hareketle yani kalçamızdan yukarısını sağa ve sola hareket ettiriyoruz. Bu hareket ile yan bölgelerdeki yağları yakmış olacağız.


Bel kasları için mekik hareketi:

Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.


Yan mekik hareketi:  

Sağınıza doğru uzanın, sağ elimizi sağ kulak üzerine değecek şekilde getirin. Sol elinizi belin soluna, sol dirseğe gelecek şekilde yaklaştırın. Sol el ile belin sağını hafif şekilde tutun. Hızla sağ kolu ve sağ ayağı birbirine yaklaştırın. 60 defa bunu tekrarlayın.


Popo hareketi:

Sol dizin üstüne yatın, ayakları dik koyun ve kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırdıktan sonra aşağı indirin. Dizinizi fazla bükmemeye çalışın. Sonra aynı hareketi öbür tarafınızda yapın. Bu hareketin en az 30-40 kez yapılması gerekli. Popo ve çevresinde oluşan yağlanmayı azaltır.


Yanlara esneme hareketi:

Ayakta dimdik pozisyonda durun ve dikliğinizi bozmadan sağınıza ve solunuza doğru hızlı bir şekilde esneyebildiğiniz kadar esneyin. Bu hareketi en az 3-4 dakika tekrarlayın. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar için uygun bir hareket olmayabilir.


HAFTANIN TEK GÜNLERİ BUNLARI TÜKETİN:

Sabah Kalkarken: 1 bardak suyun içine 1 kaşık bal ve 10 damla kadar limon koyarak için


Sabah Sporu: Bol ter atabilmek için her sabah ortalama 35-40 dakika tempolu yürüyüşler yapın.


Sabah Duşu: Spor yaptıktan sonra her sabah ham ipek kese veya kabak lifi ile basen, kalça, bel ve göbek bölgesini sert bir şekilde fırçalayın. Kekik yağı, susam yağı, melisa yağı ve biberiye yağı ile bu bölgelere mesaj yapın.


Kahvaltı: Birer tane kabuklu olmak koşuluyla yeşil elma ve sert şeftali


Ara Öğün: 2 parmak ölçüde  taze dil peyniri

Öğle: Muhakkak derisiz olmak şartıyla 1 porsiyon ızgarada pişmiş tavuk, bol roka ve yeşil salata, taze soğan


Ara Öğün (Saat 3): 3-4 tane yulaflı bisküvi


Ara Öğün (Saat 5): 1 adet kabuklu olmak koşuluyla yeşil elma


Akşam: Zeytinyağlı fasülye (4-5 kaşık), 1 dilim tam ekmek ve mevsim salatası


Gece: İçine tarçın da atılmış ılık ve yağsız veya az yağlı süt, 3-4 fincan rezene çayı, mısır püskülü, yeşil çay, avakado yaprağı ve kiraz sapları karıştırılarak çay halinde içilecek.

Karın bölgesindeki yağlar eritilmesi en zor yağlardır ve bu yüzden düzenli spor yapılması gerekmektedir. Spor salonlarına giderek bu konuda yardım alabilirsiz. Böyle bir imkanınız soz konusu değilse eğer, doğru egzersiz hareketleri öğrenerek belirli aralıklarla bunları tekrar etmenizde fayda var.

Peki bu egzersizlerle birlikte doğal takviye önerileri neler? Hep birlikte inceleyelim:

Malzemelerimiz:

Birer çorba kaşığı limon suyu, susam yağı, okaliptüs yağı ve biberiye yağı

Yazının Devamını Oku

Ender Saraç’tan kilo verdiren 2 mucize tarif

19 Nisan 2015
Biri şişkinliği gideriyor, diğeri ise yağları eritiyor.

Dr. Ender Saraç, “Kışın ağırlığını ve kilosunu baharda atmanın yolları” adlı söyleşisini gerçekleştirdi. Kilo kontrolünün önemine değinen Saraç, “Bel kalınlığının fazla olması büyük tehlike arz eder. Şeker ve kalp rahatsızlıklarına sebep olur. Aç karnına bir bardak ballı suyun içine 10-15 damla limon damlatın, için ya da iki adet kuru kayısı ve 2 adet ceviz yiyerek kan şekerinizi yükseltin” dedi.

Dr. Ender Saraç, vücuttaki şişkinliğin atılabilmesi için bakla ve enginardan oluşan detoks çorbası tarifi verdi. Saraç, “İki litre suyun içinde enginarın göbeği, çanak yaprağı ve saplarını, üç avuç taze hindibağı, parmak ucu kadar zerdeçalı, baklayı kaynatın. Parçalayıcı ile çorba haline getirin. Damak tadına göre biraz soğan ve sarımsak da eklenebilir. Bunu yedikten sonra gün içinde başka yiyecek tüketmeyin. Sindirim sorununuz varsa maydanoz da koyabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Tariflere devam eden Saraç, “Bu vereceğim tarifi lütfen Anadolu sarımsağı ile yapın” diyerek, iki tane iri ya da üç tane orta boy diş sarımsak, zencefil, su ve limon malzemeleri ile yapılan çayın tarifini verdi:

“Büyük bir bardak su ile birlikte parmak ucu kadar zencefili yedi dakika kaynatın. Ocağın altını kapattığınız an sarımsakları parmaklarınızla patlatarak suyun içine atın. İki dakika bekletin. Ilıdıktan sonra iki çay kaşığı kadar limon suyunu ekleyin. Günde iki kez için. Bu tarif kanı sulandırır, kolesterolü düşürür, yağları eritir” dedi.

Katılımcıların büyük bir dikkatle dinledikleri ve not aldıkları programda Dr. Ender Saraç konuşmasına şöyle devam etti:

“Beyaz ekmek, beyaz undan ve mısır şurubundan uzak durun. Karbonhidrat elbet tüketmemiz gerekiyor. Tam buğday unundan yapılan ekmek gibi emilimi yavaş olan karbonhidratları tüketin. Asla kepekli ekmek sağlıklı diye düşünmeyin. Beyaz una kepek karıştırarak yapıyorlar. Nenenizin ekmeğini tüketin. Bir de protein tüketimine ağırlık verelim. Hamur toplumu değil protein toplumu olalım. Yağ tüketimine gelince zeytinyağını öneririm. Zeytinyağı damarları tıkamayan en kaliteli yağdır. İkinci tercih olarak da tereyağını yakmadan eritin, üzerindeki beyaz köpükleri alın bir süre sonra köpük gelmemeye başlar. İşte bu sadeyağdır. Sofranızda bulundurmanız gereken birkaç baharata gelince; zencefil, zerdeçal, kişniş, biberiye. Zencefil, Kuran-ı Kerim’de adı geçen tek baharattır. Vücuttan toksin atmaya yarar. Zerdeçal, karaciğer ve safra kesesinin tüm pisliğini atar, kanser ve erken bunamaya karşı korur. Kişniş, vücuttan ağır metalleri atar. Biberiye, kansere karşı koruma sağlar.”

İHA

Yazının Devamını Oku

Kilo verdiren baharatlar

25 Mart 2015
Ayurveda ve Aile Hekimliği Uzmanı ve Beslenme Danışmanı Ender Saraç'tan metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermeye yardımcı olan baharatların listesi...

Bugün sizlere metabolizmayı hızlandırarak kilo vermemizi sağlayan, her gün elimizin altında olan ama çok da kullanmadığımız baharatları anlatacağım.

TERE TOHUMU: Metabolizmanın canlanmasına yardımcı olur. Tiroidi tembel kişilerde daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

GARCINIA CAMBOGIA: Küçük tropikal meyvedir. En büyük yararı, midenin beyne yolladığı doyma sinyallerini daha kuvvetli göndermesidir. Özellikle gerginlik ve stres altında fazla yiyen kişilerde iyi sonuçlar alınmıştır. Kalıcı kilo kaybına yardımcıdır. Vücutta yağ yakımını arttırarak kolesterol seviyelerini düşürür. İştah baskılama özelliği vardır. Kromla birlikte kullanılırsa, kan şekerini de dengeler. Şeker hastaları, hamileler, emzirenler ve demas sorunu olanlar kullanmamalı.

ZENCEFİL: Alınan besinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur. Bünyeyi kuvvetlendirir. Kilo verirken enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır.

YEŞİL ÇAY: Güçlü bir antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsaktaki faydalı bakterileri artırıp sindirimine yardımcı olur.

BİBERİYE: Yağ metabolizması üzerinde olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtır, dolaşımı canlandırır.

KEKİK: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Canlandırıcı, damar açıcı özelliği vardır.

Yazının Devamını Oku

Kırışıklıklar için lavanta maskesi

23 Mart 2015
Bu hafta sizlere kırışıklıklar için evde hazırlayabilceğiniz pratik bir lavanta maskesi tarifi vereceğim.

Bu hafta sizlere kırışıklıklar için evde hazırlayabilceğiniz pratik bir lavanta maskesi tarifi vereceğim.

Malzemeler:

1 bardak portakal suyu
1 bardak lavanta çiçeği
2 dilim kabuksuz salatalık
1 yumurta sarısı
Mısır unu

Yazının Devamını Oku

Sigarayı bıraktıktan sonra destek şart

16 Mart 2015
Sigarayı bırakmaya karar vermeniz için sessiz sakin bir ortama çekilin ve gözlerinizi kapatıp iyice düşünün.Akciğerlerinizin katran gibi siyah madde ile dolduğunu, bir ankologtan tümör bulunduğunu haberini aldığınızı ya da kalp krizi geçirip acil...

Karar verin

Sigarayı bırakmaya karar vermeniz için sessiz sakin bir ortama çekilin ve gözlerinizi kapatıp iyice düşünün. Akciğerlerinizin katran gibi siyah madde ile dolduğunu, bir onkologtan ciğerinizde tümür bulunduğunu haberini aldığınızı ya da kalp krizi geçirip acil servise götürüldüğünüzü veya cinsel performansınızın düştüğünü, partnerinize mahçup olduğunuzu düşünün.

Kendinizi arındırın

Hazır sigarayı bırakmışken bol bitki çayı ve sağlığa yararlı destek gıdalar tüketin. Sigarayı bıraktıktan sonra akciğerlerdeki hasarın temizlenmesi uzun süre alır. Sigarayı bırakanlara en faydalı önerilerden biri bol yeşil çay içmektir. Sigara ne kadar çok serbest radikallerin oluşumunu arttırıp sağlığı bozuyorsa, yeşil çay da içindeki yararlı antioksidanlarla bedene o okadar yarar sağlar. Günde 4-5 fincan yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getirin.

Nane tüketin

Bol bol nane tüketin.Nane sinir sistemine iyi gelir,ferahlık ve serinlik verir.Aynı zamanda nanedeki bazı bileşenler ve mentol,nefes açıcı ve solunumu rahatlatıcı özellik gösterir.Nane çarpıntıya yardımcıdır.Kafur,okaliptus,mentol gibi nefes açıcı maddeler solunum sisteminin daha iyi hava alışverişi yapmasına yardımcı olur.Nane,sigara içtiğiniz dönemde sizde oluşan kötü ağız kokusu ve ağız hijyenine karşı da temiz,ferah ve serin bir ağız yapısı sunar.Sigarayı bıraktığınıda ister kuru ister taze bolca nane tüketin.Salatalarınıza,cacığa,çorbaya,yemeklere bolca nane katın.

Karanfil çiğneyin

Sigaradan sonra ağızda oluşan kötü tat ve kokulara karşı yararlı olur, ağızda mikroorgranizma oluşumunu azaltır.

Yazının Devamını Oku

5 günde 1 beden incelten diyet

11 Mart 2015
Bu diyet sayesinde herhangi bir ürün kullanmadan tamamen doğal ve sağlıklı beslenerek 5 günde 1 beden incelmek mümkün olacak.

Bu diyet sayesinde herhangi bir ürün kullanmadan tamamen doğal ve sağlıklı beslenerek 5 günde 1 beden incelmek mümkün olacak.

Diyetin temelin asla aç kalmak ve vücudun enerji için ihtiyaç duyduğu besinlerden uzak durmak bulunmuyor. 5 günde 1 beden incelten diyet programının temelinde hangi besinleri ne kadar miktarda ve sıklıkta tüketeceğiniz yer alıyor.

5 günde 1 beden incelten diyet listesinin uygulanması sonucu 1 beden kadar inceldiğinizi göreceksiniz. Diyete devam edilmesi durumunda ileriki süreçlerde incelmenin azalarak da olsa devam eder.

İşte 5 günde 1 beden incelten diyet listesi

Sabah

Özellikle uyandıktan sonra aç karnınıza 1 fincan kadar sıcak yasemin çayı için.

Kahvaltı

Limon sıkılmış ve sapları koparılmamış şekilde taze maydanoz tüketin. Kibrit kutusundan biraz büyükçe az tuzlu taze peynir ve 1 adet taze yeşil elma tüketin.

Yazının Devamını Oku

3 günlük anti-selülit diyeti

21 Mayıs 2013
Her kadının korkulu rüyası olan selülitlerden bu diyetle 3 günde kurtulmak mümkün...

1.GÜN

KAHVALTI

2 ince dilim taze ananas + 2 parmak kadar yağsız peynir (dil peyniri, keçi peyniri veya lor peyniri olabilir...)

KAHVALTIDAN 2 SAAT SONRA

3 adet tam ceviz.

Yazının Devamını Oku